Search

Absurdistan

" Bij een wegcontrole op de E411-parking ter hoogte van Hondelange, nabij de grens met Luxemburg, heeft de wegpolitie zes Covid-pv's uitgeschreven. Dat is vernomen van de federale politie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden woonde zaterdagmiddag de controle-actie bij om poolshoogte te nemen van het verloop.

De actie werd gecoördineerd door de wegpolitie van de provincie Luxemburg. Doel is om na te gaan of het verplichte Passenger Locator Form (PLF) werd ingevuld bij de terugkeer in België na een verblijf van 48 uren uit rode zones in het buitenland.

Vijf pv's werden uitgeschreven wegens het ontbreken van een PLF en één voor het niet-naleven van de afstandsregels (het niet dragen van een mondmasker door personen uit verschillende bubbels in één wagen). Elke inbreuk resulteert in een boete van 250 euro.

Zaterdag werden in Hondelange 68 wagens en 130 personen gecontroleerd. Heel het weekend worden over het Belgische grondgebied dergelijke controles ondernomen door de federale politie." ___


Hebt u niets anders te doen Annelies Verlinden ?

Is een verplaatsing naar Luxemburg om de verrichtingen bij te wonen -nota bene op een zaterdag - een prioritaire activiteit of de zoveelste media stunt ?

Hoeveel belastingsgeld hebt u weer door de goot gespoeld aan verhoogde salarissen wegens weekendwerk van politie ambtenaren en andere middelen om brave Belgen die langer dan 48 uur in een rode zone hebben vertoefd ( Frankrijk dus ) te kunnen beboeten omdat zij .... het Passagier locatie formulier niet bij hadden ( 5) en het niet naleven van de afstandsregels door personen uit verschillende bubbels (1)?

Vindt u dit niet een heel klein beetje extreem ridicuul ?

68 wagens en 130 personen gecontroleerd. Er was dus heel weinig verkeer op de baan. Magere oogst van 1.500 à 2.000 € aan boetes voor veel nutteloos werk. Toppunt van al is wel dat het meest belangrijke waar u altijd op hamert - nl, een prc test bij terugkeer uit het buitenland - NIET werd uitgevoerd.

Leve absurdistan.....

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/zes-covid-pv-s-bij-controle-nabij-belgisch-luxemburgse-grens/ar-BB1cqeK0?ocid=msedgntp


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en