Search

De Griep versus Corona

Hieronder twee artikelen van 2016 over de griep waaruit duidelijk blijkt dat er GEEN verschil is in de aard, de omvang, de behandeling en duurtijd van hospitalisatie tussen de griep en corona.


Sinds vele, vele jaren, is er elk jaar minstens 1 à 2 x per jaar, een griep epidemie in ons land en de buurlanden.

NOOIT eerder in de wereldgeschiedenis zijn er vrijheidsbeperkende maatregelen zoals een lockdown, verplichte quarantaine, mondmaskerplicht, registratieplicht, verbod tot reizen naar en van rode en oranje zones, contact tracing en een vermomde plicht tot testen enz.... opgelegd aan de wereldbevolking of delen hiervan. Niet voor Ebola, niet voor Sars, niet voor Mers en ook niet voor de griep.

NOCHTANS is de griep ZEER besmettelijk. Er worden bij elke seizoensgriep vele mensen opgenomen in het ziekenhuis waar sommige zeer zware behandelingen dienen te ondergaan. Er vallen gemiddeld ook ongeveer 6.000 doden per jaar louter door de griep. Waarom dan wel voor corona ?


Hieronder twee artikelen van 2016 over de griep waaruit duidelijk blijkt dat er GEEN verschil is in de aard, de omvang, de behandeling en duurtijd van hospitalisatie tussen de griep en corona.


1./ "Griep is een erg besmettelijke ziekte. De griep- en verkoudheidsvirussen zitten in druppeltjes snot, slijm en speeksel. Door praten, niezen of hoesten worden de virussen verspreid. Dit gebeurt vooral in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar slecht geventileerd wordt, zoals bijvoorbeeld in de trein of op kantoren. Ook worden virussen overgedragen via handen en voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een deurknop. Raakt iemand de deurknop aan en vervolgens zijn mond, neus of ogen, dan kan hij al besmet worden. Goede hygiëne kan verspreiding en besmetting beperken. Maar het is lastig te voorkomen. Griep is namelijk al besmettelijk voordat mensen ziek worden. Al een dag voordat je zelf ziek wordt ben je besmettelijk voor anderen. De tijd tussen besmet raken en ziek worden kan 1 tot 5 dagen zijn. Wel is het zo dat ziekere mensen nog besmettelijker zijn.

Om griep proberen te voorkomen is het belangrijk om op het volgende te letten: Netjes hoesten en niezen: Het beste is om een papieren zakdoekje te gebruiken. Heb je geen papieren zakdoekje bij de hand? Houd dan je hand voor de mond. Gooi het zakdoekje na gebruik weg. Handen wassen: Was regelmatig de handen met water en zeep. Huis schoon houden: Let vooral op deurknoppen, kranen en de leuning van de trap. Maak speelgoed vaak schoon en was knuffels regelmatig. Ventileren: Ventileer goed door ramen en deuren op een kier te laten of lucht 1 x per dag 10 minuten door een raam en/of deur open te zetten.

https://www.gezondheidsnet.nl/.../hoe-besmettelijk-is-griep


2./ "De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen," legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.

"Kritieke toestand In het Erasmus MC in Rotterdam, waar Gommers ook arts is, zijn twee operaties uitgesteld, vanwege de volle ic. Gemiddeld liggen op deze afdeling nu wekelijks drie tot vijf grieppatiënten in kritieke toestand, die 10 dagen tot een maand moeten blijven. Op de ic van het Sophia Kinderziekenhuis liggen ook kinderen aan de hartlongmachine."

https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/?fbclid=IwAR3emScFiGNxyg7wEVNHJJQSqsIC0HxsDgZ-bKACuBQYmSjJsbvCuXkaRuM


Uit de grafiek van Statbel blijkt dat de griep in het voorjaar van 2020 (maart/april) in dit land harder heeft toegeslagen dan het gemiddelde van alle voorgaande jaren te rekenen vanaf 2013. (zie eerdere posts met link naar de bron)

De griep is sinds half september 2020 terug in ons land.

Uit rapporten van Sciensano blijkt dat er sinds half september 2020 een sterke toename is bij huisartsen van consulaties van patiënten met " influenza like symptoms " (het rapport is gesteld in de Engelse taal - zie eerdere post met link naar de bron)


We horen echter NOOIT over de griep spreken, niet door MSM, niet door de overheid en ook niet door ziekenhuizen. Ze reppen er met geen woord over. Het gaat uitsluitend over corona terwijl er ongetwijfeld ook behoorlijk wat mensen in het ziekenhuis en zelfs op intensieve zorgen liggen wegens de griep.


Wat is er hier aan de hand? Worden we bedot? Is dit een machiavelistisch spel van de pharma industrie die corona aangrijpt als voorwendsel om ganse volkeren te indoctrineren en onderwerpen aan langdurige vrijheidsbeperkende maatregelen tot er een vaccin is dat bestaat uit in een laboratium synthetisch gekloonde anti-lichamen tegen een beweerd "killervirus "dat er geen is maar qua ernst vergelijkbaar is met een seizoensgriep?
0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en