Search

De juiste context inzake het aantal 'besmettingen'

Een positieve test betekent eigenlijk niet veel meer dan dat er zich in de neusholte van de geteste persoon één of meerdere virale moleculen bevinden (op x miljard of x triljoen).


Een virus is geen levend organisme. Het heeft een gastheer nodig om actief te worden en daarvoor is dan weer vereist dat het kan binnen dringen in de menselijke cellen wat niet zo simpel is. Als het immuunsysteem goed werkt zullen de T en B afweercellen of lymfocieten hun werk doen en de virale moleculen neutraliseren en afvoeren voor dat zij zijn binnen gedrongen in de cellen.

Het is precies om deze reden dat zoveel positief getesten niet ziek zijn en ook niet ziek worden.

De door Sciensano ingeroepen theorie van "ze zijn asymptomatisch" (met andere woorden wel besmet en besmettelijk maar niet ziek, geen ziekteverschijnselen) is niet bewezen. Hierover bestaat tenandere ook geen consensus in de wetenschap. Sommige wetenschappers stellen dat je klachten moet hebben om besmettelijk te zijn. Anderen stellen dan weer dat je ook zonder klachten besmettelijk kan zijn. Als we echter kijken naar de praktijk zien we vaker wel dan niet dat één gezinslid positief test en alle andere niet en/of één gezinslid ziek wordt en alle andere niet.


Zoals in tal van andere landen worden de PCR stalen In België 40 tot 45 maal geamplificeerd. Er bestaan tal van studies die zwart op wit aantonen dat wanneer stalen meer dan 30-35 keer geamplificeerd worden, dit aanleiding geeft tot veel valse positieven. Als je vaak genoeg amplificeerd vindt je altijd wel "iets" (Noot: na 45 amplicaties zijn er 35 triljoen moleculen). Sciensano weigert tot op de dag van vandaag enige info te verschaffen over de wijze waarop en hoe vaak stalen geamplificeerd/vermenigvuldigd worden. Dat komt het vertrouwen in de PCR testen niet ten goede en wekt de indruk dat er bewust informatie achter gehouden wordt en/of er manipulaties in het spel zijn om het aantal positieven artificieel de hoogte in te jagen naar gelang het uit komt.


De media pakken al een paar dagen uit met het "goede nieuws" dat het aantal besmettingen daalt. Wat zij er doelbewust niet bij vertellen is dat het aantal positieven altijd in functie staat van het totaal aantal testen. Hoe meer testen, hoe meer positieven (in absolute cijfers). Hoe minder testen, hoe minder positieven.


Tussen eind september en begin november zijn de PCR testen opgedreven tot gemiddeld 60.000 per dag met uitschieters van soms wel 71.000 en hier en daar zelfs 82.000 per dag.

In de loop van oktober werd door Sciensano aangekondigd dat er nog enkel mensen met symptomen zouden getest worden. Deze informatie was niet correct. Er werden nog alijd gemiddeld 60.000 testen per dag uitgevoerd. Het aantal positieve testen was navenant. Er waren dixit Sciensano veel " besmettingen " waardoor er geen enkel andere optie open stond dan een lockdown.

De eerste week van de lockdown is het hoge ritme van PCR testen onverminderd verder gegaan. Vanaf de tweede week van de lockdown was het plots veel minder.

Oordeel zelf.

  • Op 08.11.2020 werden 13.292 PCR testen uitgevoerd, waarvan 2.788 positief hebben getest.

  • Op 09.11.2020 werden 21.351 PCR testen uitgevoerd waarvan 4.222 positief hebben getest.

  • Op 10.11.2020 werden 32.893 PCR testen uitgevoerd waarvan 7.256 positief hebben getest.

  • Op 11.11.2020 werden 27.919 PCR testen uitgevoerd waarvan 6.097 positief werden getest.

  • Op 12.11.2020 werden 27.783 PCR testen uitgevoerd waarvan 5.601 positief hebben getest.

  • Op 13.11.2020 werden 36.495 PCR testen uitgevoerd waarvan 6.719 positief hebben getest.

  • Op 14.11.2020 werden 25.826 PCR testen uitgevoerd waarvan 4.659 positief hebben getest.

  • Cijfers 15.11.2020 nog niet compleet.

De afgelopen 7 dagen werden 188.347 personen getest. Daarvan hebben er 36.802 positief getest en 151.545 negatief op corona (maar dan toch duidelijk wel klachten van "iets " gezien dixit Sciensano enkel personen met symptomen en klachten getest worden)

Van de 36.802 positief getesten is slechts een kleine minderheid effectief ziek geworden door of met corona (wat de bovenstaande theorie bevestigt). Of de negatief getesten ziek zijn geworden van iets anders weten we niet, gezien hierover geen enkele informatie beschikbaar is.


Als afsluiter nog eentje om - logisch - over na te denken :

Hoe is het mogelijk dat de afgelopen 7 dagen nog steeds 36.802 mensen positief hebben getest, wanneer men weet dat wij al 16 dagen in lockdown zitten, ons enkel nog verplaatsen naar essentiële winkels, telewerken de norm is, wij enkel nog buiten komen als het echt moet en wanneer wij dit doen, binnen en buiten altijd een mondmasker dragen en meer dan 1,5 meter afstand houden?


Hoe betrouwbaar zijn PCR testen als er nog steeds 19,59% van alle getesten in een lockdown periode positief testen? Zou het niet kunnen dat er veel valse positieven zijn omdat, dixit Erika Vlieghe PCR testen hypergevoelig zijn en ook dood virus meten tot 83 dagen later waardoor mensen positief testen terwijl zijn niet besmet noch besmettelijk zijn?

Wij worden aanhoudend op stang gejaagd met cijfers over het aantal "besmettingen" die zich niet vertalen in ziekenhuisopnames en overlijdens. Hoe besmettelijk zijn de positief getesten die presymptomatisch en asymptomatisch zijn, dan wel ? Kent u het antwoord ?


#blijfpositief #dejuistecontext

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en