Search

De overheid heeft - via de RAG - al meer dan 3 maanden weet van het groot aantal valse positieven


DE OVERHEID HEEFT - VIA DE RAG - AL MEER DAN 3 MAANDEN WEET VAN HET GROOT AANTAL VALSE POSITIEVEN MAAR ONDERNEEMT...... NIETS."Drie maanden na een advies van de Risk Assessment Group (RAG) om niet langer de 'vals positieven' mee nemen in de dagelijkse rapportering, is er op dat punt nog niets veranderd. Dat terwijl deze vals positieven een effect hebben op alles: "van de curve over de quarantaines tot het crisisbeheer van de overheid".


Dank u Dirk Rochtus voor deze bijdrage:


Bron: HLN We weten al maanden dat oude corona-infecties de curve vertekenen, maar niemand doet er iets aan - HLN Onderzoek: hoe betrouwbaar zijn onze coronatestresultaten? DEEL 2


"In het voorjaar kopten de kranten dat er massaal getest moest worden om veilig uit de lockdown te geraken.

Een speciale taskforce, onder leiding van minister Philippe De Backer (Open Vld), moest de testcapaciteit snel en drastisch verhogen.


Diezelfde minister, die vorige week bij het afzwaaien een strategische stock van meer dan 100 miljoen mondmaskers achterliet, realiseerde uiteindelijk een opschaling naar vandaag 35.000 PCR-tests per dag waarmee België tot de kopgroep behoort op het vlak van testen.


HLN.be stelt voorzichtig, want achter een betaalmuur, het Belgisch coronabeleid in vraag. De conclusie is nochtans bikkelhard. Drie maanden na een advies van de Risk Assessment Group (RAG) om niet langer de 'vals positieven' mee te nemen in de dagelijkse rapportering, is er op dat punt nog niets veranderd. Dat terwijl deze vals positieven een effect hebben op alles: "van de curve over de quarantaines tot het crisisbeheer van de overheid".


De hoge kwantiteit aan testen mag dan misschien de behoeften van sommigen bevredigen, de gebrekkige kwaliteit in de uiteindelijke rapportering van de testresultaten moet ons de ogen doen openen en luidop de communicaties van overheidswege, zelfs de coronamaatregelen in vraag durven doen stellen."

Lees ook deel 1 - HLN

"Was er deze zomer wel een tweede coronagolf? Analyse van positieve testen legt verbijsterend patroon bloot"


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en