Search

De zin en onzin van beschermingsmaatregelenBij kappers draagt iedereen een mondmasker. Uitsluitend op afspraak. Maximum 1 klant per 10m2 ( dat is 5x2m2 of 3,3x3,3 m2 dus meer dan voldoende afstand ). Maar toch zouden kappers een bron van besmetting zijn ? ( zonder enig bewijs ).

Als de hypothese van de overheid juist is, biedt een mondmasker en afstand houden geen enkele bescherming en worden we bedot.


Bij nagelstylistes draagt iedereen een mondmasker en staat er ( verplicht ) een plexi scherm tussen de klant en de stylist. Nooit meer dan 2 personen in de kamer. Uitsluitend op afspraak. Klant en styliste ontsmetten hun handen met alcohol; de klant steekt zijn handen onderaan door een gat in de plexi scheidingswand. Maar toch zouden nagelstylisten eeen bron van besmetting zijn ? (zonder bewijs ). Als de hypothese van de overheid juist is, biedt een mondmasker, scheidingswand en ontsmettingsalcohol geen enkele bescherming en worden we bedot.


Bij niet medische pedicure draagt iedereen een mondmasker en staat de pedicure ter hoogte van je voeten ( dus minstens 1,5 m afstand, de meeste mensen zijn groter dan 150 cm ); bij een massage draagt iedereen een mondmasker en lig je met je gezicht naar beneden. In een tattoo shop draagt iedereen een mondmasker, alles wordt ontsmet inclusief de werkzone op de klant. Maar toch zouden deze beroepen een bron van besmetting zijn ? ( zonder bewijs ). Als de hypothese van de overheid juist is biedt een mondmasker geen enkele bescherming tegen overdracht via aeresolen en worden we bedot.


In scholen dragen kinderen + 12 jaar een mondmasker in de klas. De ramen staan zelfs midden in de winter open dus veelal dragen ze in de klas ook jas en sjaal. De schoolbanken staan 1,5 m uit mekaar. De kinderen mogen niet meer samen in de refter eten. De speelplaats is ingedeeld in zones. De kinderen moeten verplicht in hun zone blijven. Kinderen worden veelvuldig getest. Als één kind positief test wordt de gans klas in quarantaine gezet inclusief de leraar. Maar toch zouden scholen een grote bron van besmetting zijn en kinderen hun ouders en grootouders besmetten ?

Als deze hypothese juist is dienen mondmaskers en alle andere beschermingsmaatregelen nergens voor en worden we bedot.


In Nederland bestaat er buiten geen mondmaskerplicht maar toch zijn er daar niet meer besmettingen dan hier. In Nederland zijn er veel manifestaties in open lucht maar toch zijn er daar niet meer zieken dan hier. In Zweden heeft er nooit een mondmaskerplicht bestaan, binnen of buiten maar toch zijn er daar niet meer besmettingen en zieken dan hier.

In België is iedereen verplicht om buiten een mondmasker te dragen, zelfs als je je hond uitlaat en er geen kat in de buurt is, als je gaat wandelen in een bos of door de straten fietst. Veel wandelaars met mondmasker op de dijk in kuststeden wordt beschouwd als extreem gevaarlijk.

Daar tegenover staat : Op het openbaar vervoer ( tram, bus, metro, trein ) staat iedereen gedurende langere tijd op mekaar gepakt in een binnenruimte. Het openbaar vervoer is door de overheid nog NOOIT geciteerd als bron van besmettingen. Al het andere is al de revue gepasseerd als besmettingshaard behalve ... het openbaar vervoer.

Denk daar maar eens goed over na.


Voor wie het nog niet weet of het vergeten is : de gaten van de stof van een chirurgisch of stoffen mondmasker zijn vele malen groter dan virale moleculen. Je kan geen vlieg tegen houden met kippengaas net zo min als je een virus kan tegen houden met een mondmasker. Enkel FFP2 mondmaskers bieden voor 95% bescherming als ze goed gedragen worden en regelmatig vervangen worden.

De mondmaskers sluiten niet goed aan op het gezicht. Veel mensen dragen hun mondmasker de ganse dag. Ze doen het vaak aan en uit. Ze raken hun mondmaskers vaak aan met hun handen waardoor mondmaskers verworden tot regelrechte infectie haarden.

Mondmaskers bemoeilijken de ademhaling, zeker bij fysieke inspanning. Je ademt constant de co2 die je uitademt terug in. Veel mensen krijgen hoofdpijn, zijn draaiering, kunnen zich niet meer goed concentreren en zijn snel moe.

In 2020 waren er tot mei/juni geen mondmaskers beschikbaar en toch is tussen maart en juni amper 5% van alle geteste personen " besmet " geraakt ". Vanaf 26.04.2020 is het aantal positieve testen gezakt naar 1,5-2%.en dat is aanhoudend zo gebleven De mondmaskerplicht in winkels en openbare gebouwen werd pas ingevoerd op 24.07.2020 ofwel 3 maanden later.

Denk daar maar eens goed over na.

Geen mondmasker en toch maar heel weinig positieve testen, heel weinig zieken en heel weinig doden (enkel hoogbejaarden )


Op 28.07.2020, respectievelijk 01.09.2020 is de mondmaskerplicht verder uitgebreid tot een algemene verplichting.

Vanaf de 3de week van september is het aantal positieve testen terug beginnen stijgen terwijl iedereen een mondmasker droeg en afstand hield. Vanaf oktober zijn plots meer mensen opgenomen in een ziekenhuis terwijl iedereen een mondmasker droeg, afstand hield, de sociale bubbels beperkt werden, café's moesten sluiten, één week later de horeca, de cultuur-en evenementensector en alle niet-essentiële winkels de deuren moesten sluiten en niet veel later ook alle sportclubs, fitness centra, hobbyclubs, zwembaden, sauna's,welnesscentra en alle contactberoepen.

Denk daar maar eens goed over na.


Periode zonder mondmasker en weinig vrijheidsbeperkingen : weinig besmettingen en weinig zieken.

Periode met mondmasker, lockdown, geen sociaal contact, alles gesloten : stijgend aantal besmettingen en zieken.

Ik nodig alle virologen in dit land uit om hiervoor een realistische wetenschappelijke verklaring te geven.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en