Search

Dr. Peter Meyfroidt (UZ Leuven) in De Afspraak

Dr. Peter Meyfroidt (UZ Leuven) in De Afspraak:

"We hebben 2000 IC bedden. Daar moet Covid en niet-Covid in. We hebben alles stil gelegd dat niet dringend en uitstelbaar is. Dat is heel relatief. Daar zit ook in: borstkankeroperaties, hersentumor operaties. Dat is uitstelbaar. We rekenen dat we minstens 800 IC bedden (*) nodig hebben voor niet-Covid. Blijft nog 1.200 over voor Covid. We weten nu al dat er veel personeelsuitval is en hoe krap we gaan zitten begin november. We gaan niet komen aan 1000 bedden".


(*) Als alles wat niet dringend is, met inbegrip van borstkanker operaties en hersentumor operaties NIET zou uitgesteld worden in normale omstandigheden, hoeveel mensen zouden er dan op intensieve zorgen liggen? 1.000? 1.200? 1.500?

Al bij al zal dit toch wel veel meer zijn dan de 800 IC bedden die nu gereserveerd worden. Waarom is dit nooit op het nieuws geweest terwijl MSM, de experten en de overheid wel op hun kop stonden toen er 500 mensen op IC lagen met of door corona? En waarom ... wordt er ook nu weer door Bart Schols geen enkele aandacht besteed aan de pertinente opmerking van Dr.Melfroidt "er is veel personeelsuitval, we komen niet aan 1000 IC bedden voor Covid"

(omdat er geen personeel is)? Is dat probleem niet de moeite van het bespreken waard?

Het is voor de zoveelste keer weer onze schuld dat de ziekenhuizen overbelast zijn. De maatregelen moeten nog meer verstrengd worden. We moeten onze mondmaskers beter dragen. We moeten het leren enz... enz...


NIEMAND ligt wakker van het feit dat het probleem ligt aan een schrijnend personeelstekort....
0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en