Search

Duitsland: harde lockdown vanaf 16.12.2020

"Het openbare leven in Duitsland zal vanaf woensdag drastisch worden stilgelegd. De detailhandel, met uitzondering van winkels voor dagelijkse boodschappen, moet sluiten. De gedeeltelijke lockdown, die sinds begin november van kracht is, was "niet genoeg", aldus Merkel (foto).

SAMENSCHOLINGSVERBOD Er gelden ook strikte regels voor privécontacten - maximaal vijf personen uit maximaal twee huishoudens - met een lichte versoepeling voor kerst. Telewerk wordt de norm en de scholen en kinderdagverblijven gaan dicht. Daarnaast komt er ook een verbod op de verkoop van vuurwerk en een verbod op alcoholconsumptie in het openbaar. Op oudejaar geldt een samenscholingsverbod. Supermarkten, apotheken, babyspeciaalzaken, winkels voor medische artikelen, drogisterijen, opticiens en banken blijven open "

_________ Zelfde verhaal, zelfde draaiboek, zelfde woorden als NL, UK en B. Hier en daar een kleine variatie in de maatregelen maar wel overal ongeveer tezelfdertijd harde lockdown.

Aanstaande vrijdag is het onze beurt.0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en