Search

Europol waarschuwt voor valse Corona vaccins

" Europol heeft gisteren ( * 4 december ) een dringende waarschuwing uitgebracht in verband met nagemaakte coronavaccins. Deze namaakvaccins kunnen een aanzienlijk risico voor de volksgezondheid vormen. De vaccins zijn in het beste geval ineffectief of zelfs giftig gezien hun productie volgens Europol in laboratoria zonder de vereiste hygiënestandaarden plaatsvindt. Deze nepvaccins kunnen volgens Europol op illegale markten circuleren en vervolgens voor distributie op de legale markt worden geïntroduceerd.


Volgens Europol gaat het over oplichting door de georganiseerde misdaad. “Van zodra een legitiem vaccin op de markt komt, wordt verwacht dat nagemaakte versies van dat specifieke vaccinmerk snel zullen circuleren”, aldus de waarschuwing van het bureau, verwijzend naar een nepgriepvaccin dat de WHO in oktober in Mexico ontdekte.

"Net als het nepgriepvaccin dat in Mexico wordt aangetroffen, kunnen namaak COVID-19-vaccins een aanzienlijke bedreiging voor de volksgezondheid vormen als ze op zijn best niet effectief of in het slechtste geval giftig zijn, gezien hun productie in ondergrondse laboratoria zonder hygiënische normen”, stelt Europol. “Valse vaccins kunnen zelfs een grotere impact hebben als er nieuwe uitbraken ontstaan ​​in gemeenschappen waarvan wordt aangenomen dat ze gevaccineerd zijn.”

Europol dringt aan op verhoogde waakzaamheid door de 27 lidstaten van de EU en andere landen ten aanzien van “de mogelijke betrokkenheid van criminelen bij het ontwikkelings- en distributieproces van vaccins”. _____________ Even samenvatten : We weten niet wat er in de vaccins zit, we kennen de ingrediënten, de verpakking en de bijsluiter niet. Als er nu ook nog eens valse exemplaren op de markt verschijnen ( of illegaal nagevulde lege flesjes of via het kapen van voertuigen die vaccins transporteren waarbij het risico bestaat dat de koude barrière doorbroken wordt en de vereiste minimum temperatuur van -20° tot -70° niet constant gewaarborgd is ) zijn er enorme risico's.

  1. De overheid MOET absoluut zoveel mogelijk informatie vrij geven over de vaccins.

  2. De overheid moet erover waken dat de vaccins individueel verzegeld worden op een manier die elke namaak belet, zodat de originaliteit van het product gewaarborgd is. Als het zegel gebroken is : niet meer dienstig ( vuilbak ).

  3. De overheid moet er ook over waken dat het label op vaccinflesjes voorzien worden van een niet na te maken watermerk.

  4. De overheid moet de vereiste maatregelen treffen om bewaking en controle tijdens de ganse transportketen te garanderen.

  5. De overheid moet bij de fabrikanten informatie opvragen en vervolgens verschaffen aan het publiek wat de gevolgen zijn voor het product indien de koude barrière op enig tijdstip tijdens het transport en ook nadien in ziekenhuizen en dokterspraktijken doorbroken wordt.

https://pnws.be/europol-waarschuwt-voor-valse-coronavaccins/0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en