Search

Even met vakantie

Beste vrienden,

Zoals ik al aangekondigd had in mijn live stream " Zondag Aperitiefje " van 20 juni 2021 sluit ik voor even de deuren wegens jaarlijks verlof om te recupereren en mijn batterijen terug op te laden.

Toen ik in juli 2020 begon te posten over het corona gebeuren had ik exact 325 FB vrienden. That's it. Mijn dagelijkse posts zijn beginnen circuleren op social media en werden blijkbaar goed gesmaakt want ik ontving steeds meer vriendschapsverzoeken. Tot wel 300 per dag. Binnen de kortste keren zat ik aan het maximum plafond van 5.000 vrienden en ontdekte ik dat er ook nog zo iets als " volgers " bestaat die in aantallen ook spectaculair groeiden. 8000 ( in oktober ), 13.000 in december en vandaag over de 25.000. Door de herhaalde blokkeringen op FB heb ik op Mewe ook een profiel aangemaakt waar ondertussen ook al ruim 5.400 mensen zijn toegetreden. Dank je wel.

Ik heb op een jaar tijd zo ongeveer 1.300 informatieve en sterk onderbouwde berichten en opiniestukken gepubliceerd Telkens met bron, welke geschriften zijn voorafgegaan door veel studie uren door mezelf en mijn geweldig team dat ik ontzettend dankbaar ben voor hun onvermoeibare inzet. Als ik de vele pagina's die ik heb geschreven in een word document zou plaatsen, zou het mij niet verbazen dat er meer dan 2.000 pagina's uitrollen.

Het was me een genoegen om jullie te informeren over alles wat door de media en de overheid verzwegen of achter gehouden wordt. Ik vertel niets nieuws wanneer ik zeg dat de berichtgeving van de media ( en de overheid ) zeer eenzijdig is. Halve waarheden en volle leugens. Het volk weet nog niet half wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt. Ik heb de vraag al vele keren gesteld : waar zijn de bewijzen ?

Mijn FB en Mewe account en mijn blog carineknapen.info is eigenlijk één groot dossier van bewijzen en tegenbewijzen dat ik de afgelopen 12 maanden heb opgebouwd. Het bevat de volledige historiek van het corona gebeuren en alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks gerelateerd is, met een grote hoeveelheid bijlagen. Wie zich de moeite getroost om alles te lezen zal genieten van een beknopte samenvatting van 1.800 uur werk van mezelf en eens zoveel van het team, tijd die wij geïnvesteerd hebben naast onze gebruikelijke beroepswerkzaamheden, huishouden, gezin en kinderen ( voor sommigen ). Het is een zwaar jaar geweest. Een uitputtingsslag die zich vertaald heeft in zeer lange dagen, 7/7, gemiddeld 16-18 uur per dag, veel slaaptekort, geen ontspanning. Doorgaan met die trein.

Wij zijn allemaal moe. Het is niet simpel om op de barricades te staan Om eerlijk te zijn is het daar ook een beetje eenzaam.

Dat gevoel hebben de witte zwanen die andere groepen en verenigingen aansturen ook. Wanneer we samen zitten om overleg te plegen, ontvalt ons telkens een diepe zucht. We doen ontzettend veel inspanningen om de bevolking wakker te schudden en ze te activeren om mee actie te ondernemen, mee op de barricades te gaan staan maar toch blijven de meesten in hun luie zetel zitten.

Het zijn altijd dezelfde die reageren in comments, altijd dezelfde die op het appel verschijnen als wij een activiteit organiseren.

25.000 à 30.000 volgers langs mijn kant, 5000-10.000-15.000-20.000 in elke andere groep, maar toch dagen er amper 2000-5000 mensen op bij een activiteit en als het weer tegen valt zelfs amper 200-400.

Er zijn in België ( Vlaanderen, Wallonië en Brussel ) zo'n 50 groepen die opkomen voor mensenrechten, die alles bij mekaar, zo'n 1.000.000 leden of volgers tellen en echt wel iets zou kunnen betekenen om onze rechten af te dwingen, maar ... als iedereen thuis blijft, zijn steentje niet bijdraagt, enkel naar ons kijkt en verwacht dat wij het met een paar enkelingen allemaal oplossen, komen we nergens.

Alle volgers in deze groep en alle andere zijn goed wakker. Ze weten wat er aan de hand is. Degenen die vandaag nog niet wakker zijn en lijden aan cognitieve dissonantie zullen niet meer kunnen wakker geschud worden. Voor hen moeten wij ( alle groepen ) het dus niet meer doen. Die tijd is voorbij.

De wakkeren blijven informeren is allemaal goed en wel maar... wanneer we terugblikken op het afgelopen jaar stellen wij ons al langs om meer de vraag of het nog wel nuttig is om dit - nota bene gratis - te blijven doen en steeds maar op dezelfde nagel te blijven kloppen als de volgers inactief blijven en niet kunnen bewogen worden tot enige actie of zich verschuilen achter de vraag "' wat kunnen we doen ? "

Wij zullen ons tijdens de komende verlofperiode bezinnen over hoe het verder moet in de toekomst. De kans is reëel dat wij afzien van het verstrekken van informatie via sociale mediaplatformen en wij ons zullen beperken tot het informeren en activeren van de leden van vzw Hands For Freedom, vereniging die tot doel heeft de mensenrechten en vrijheden te vrijwaren. De ledenbijdragen zullen ons meer financiële armslag geven om het sociaal doel te verwezenlijken. Als we dan ook nog eens kunnen rekenen op de bijstand van vrijwilligers in alle beroepsgroepen dan zijn we helemaal vertrokken.

Ik wens jullie namens mezelf en het team van Hands For Freedom een fijne vakantie toe. Wij hopen dat jullie zelf ook zullen nadenken over de toekomst en wat jullie hierin kunnen betekenen.

In de loop van de maand augustus zullen wij verder berichten. vele groetjes,

Carine & team Hands for Freedom


12 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en