Search

Facebook zal onjuiste beweringen verwijderen van Facebook en Instagram

Bron: HBVL

"Facebook zal ONJUISTE beweringen over coronavaccins verwijderen van Facebook en Instagram. Volgens het bedrijf kan VERKEERDE informatie over het virus leiden tot lichamelijk letsel en wordt die daarom verwijderd, meldde het persbureau Reuters. Het bedrijf volgt daarmee de koers van onder meer YouTube. Facebook breidt zijn huidige regels tegen ONwaarheden en complottheorieën over de pandemie uit in reactie op het nieuws dat vaccins binnenkort over de hele wereld beschikbaar zullen zijn. Onderzoekers concludeerden in november dat met name op Facebook verkeerde informatie over coronavirusvaccins wordt verspreid. Het gaat om VALSE beweringen over de veiligheid, werkzaamheid, ingrediënten of bijwerkingen van de vaccins en claims die ontkracht zijn door gezondheidsexperts. Zo gaat Facebook bijvoorbeeld berichten verwijderen waarin staat dat COVID-19-vaccins microchips bevatten. Het beleid kan volgens Facebook niet van de ene op de andere dag worden gehandhaafd. Facebook zei in oktober dat het advertenties zou verbieden die vaccineren ontmoedigen. De afgelopen weken heeft de socialewebsite een prominente antivaccinatiepagina verwijderd vanwege het herhaaldelijk verspreiden van verkeerde informatie."Oh, oh, oh!! Wat een goed nieuws!! JUISTE informatie en WAARheden mogen dus wel!! En... informatie die NIET leidt tot lichamelijk letsel (wat dit ook moge betekenen) mag dus ook!!


De grote hamvraag is natuurlijk WIE bepaalt wat waar is en wat niet en wat juist is en wat niet. Als FB eenzijdig beslist dat een leugen waar is (omdat zij dat zo beslist) en de waarheid niet mag verkondigd worden maar moet doodgezwegen worden (wat al een paar maanden de vaste tendens is) dan geraken we geen meter vooruit en blijven we vast hangen in de FB dictatuur.


Maar... er is hoop. FB is met deze verklaring "uit haar kot" gekomen. Ze heeft een reden opgegeven voor het verwijderen van berichten die wat meer inhoud heeft dan "in strijd met onze community richtlijnen". Zij mag dus voortaan INFORMATIEVE berichten over vaccins die een waarheidsgetrouwe weergave vormen van de werkelijkheid NIET meer verwijderen, laat staan hiervoor het profiel van FB gebruikers blokkeren.


Ik ben benieuwd naar het vervolg. Als FB correcte waarheidsgetrouwe informatie over vaccins en/of corona systematisch blijft verwijderen, zal zij hiervan de consequenties dragen.


P.S. Beste Facebook, over de werkzaamheid van de vaccins en de eventuele bijwerkingen is vandaag maar heel weinig geweten. Ik zal zo dadelijk in een nieuwe post een quote van Pierre van Damme plaatsen waarin hij bevestigt dat de vaccins een "medisch experiment" zijn. Er bestaan dus GEEN parameters om te bepalen of informatie, meningen, opiniestukken e.d. over de werkzaamheid waar of vals zijn. We weten nog niet of en welke vaccins werkzaam zijn of... niet noch of er bijwerkingen zullen zijn of... niet.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en