Search

Gemeenteschool zo goed als volledig dicht na meerdere coronabesmet-tingen

Bijna alle kleuters en de leerlingen van de tweede en de derde graad in de gemeenteschool van Sint-Stevens-Woluwe moeten twee weken in quarantaine. In de school testten meerdere leerlingen en een toezichthouder positief op het coronavirus. Ze zitten al zeker tot 7 oktober thuis.

Bron: HLN


Gisteren Brugge. Vandaag St-Stevens-Woluwe (Brussel).

Voor de tweede dag op rij moet een school bijna volledig haar deuren sluiten omdat bijna alle leerlingen in quarantaine zijn geplaatst. Er zijn nog tal van andere scholen waar een volledige klas in quarantaine zijn omdat 1 leerling positief test.


Ben Weyts : bent u van oordeel dat dergelijke maatregelen een legitiem doel hebben, noodzakelijk en proportioneel zijn tov de situatie die zich voordoet wanneer u naar de werkelijke cijfers en statistieken van Sciensano kijkt?

Lijkt het u gerechtvaardigd dat duizenden kinderen in quarantaine worden geplaatst omdat 1 of meerdere leerlingen positief testen maar slechts weinigen effectief ziek zijn of worden? ( zie thematisch verslag inzake kinderen van Sciensano )

Bent u zich bewust van de zware impact die deze maatregelen hebben op het recht op onderwijs dat gewaarborgd wordt door de Grondwet en de algemene ontwikkeling van kinderen?

Hebt u enig idee van de schade die deze maatregelen veroorzaken (tenandere ook op economisch gebied nu werkende ouders hun kinderen in quarantaine moeten opvangen)?

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en