Search

Hoe laag kan een journalist vallen?


Journalisten die om den brode schrijven om af en toe eens salami op hun boterham te kunnen leggen in plaats van de gebruikelijke eenheidsworst, hebben er blijkbaar alles voor over om toch maar een sensationeel artikeltje te kunnen verkopen dat wat meer kliks oplevert dan gewoonlijk. Dat ze daarvoor moeten liegen dat het gedrukt staat is van geen tel. De salami is belangrijker.


Ik werd vandaag via mail aangeschreven door ene Mark Eekhaut, journalist van De Standaard die kennelijk de trein gemist heeft toen het nieuws brandend actueel was en NU een artikel wil schrijven over de dood van JC en het feit dat ik formeel niet meer optreed als raadsman van de familie.


De beleefdheid vereist dat wanneer ik een mail ontvang ik deze beantwoord. De beleefdheidsregels indachtig heb ik dus een mail terug gestuurd met kopij van de mededeling die namens de familie gepubliceerd werd en ter verduidelijking gesteld, dat zoals in het bericht te lezen valt hierover niet verder gecommuniceerd wordt, maar ... Mark gaf niet op. Hij belde me en bleef bedelen om toch een paar vragen te beantwoorden.

En dit ging zo ( het gesprek werd opgenomen ) M.E. : " goeiendag Meester Knapen, ik zou u een paar vragen willen stellen " CK : " neen, ik spreek niet meer met de pers, jullie doen niet anders dan liegen en bedriegen " M.E. : " ja maar toch... ik ben bezig met dat artikel en zou toch graag willen weten waarom de familie met alles stopt " CK : " was mijn mail niet duidelijk genoeg ? " M.E : jawel, jawel, maar ik zou toch willen dat .... " CK " neen " M.E. " ja maar, zou u dan toch één vraag willen beantwoorden " ?

CK : " neen " M.E. " waarom onderneemt de familie niks meer " ? CK : " dat staat in de mededeling " M.E : ja maar, ze hebben een proces ingespannen om het lijk te zien, ze hebben het lijk niet gezien en nu stoppen ze opeens met alles ? " CK : " kijk, ik zal het even plastisch voorstellen : stel u even voor dat u exact hetzelfde zou meemaken, hoe zou u zich dan voelen ? M.E. " dat kan ik mij niet voorstellen " CK : " probeer u even in de plaats van die mensen te plaatsen, hoe zou u zich voelen " M.E. : " ha ja, niet goed he " CK : " voilà, daar hebt u een antwoord " M.E. " hebben ze geen spijt van wat ze hebben gedaan ? " C.K : " hoezo ? van wat moeten ze spijt hebben ? " M.E. " wel ja, ze hebben daar een proces gedaan om het lijk te zien omdat ze dachten dat J vermoord is ? " C.K. ' volkomen terecht, dat is hun recht, het staat uitdrukkelijk in art.44 van de wet Franchimont en dat recht is hen ontzegd " M.E. En nu bent u niet meer hun advocaat waarom niet ? " C.K. " dat blijkt uit mijn mededeling " M.E. " maar zou het niet kunnen dat ze gestopt zijn omdat ze teleurgesteld zijn in u ? " C.K. " wat een smerige opmerking is dat nu weer ? " ( ik heb de telefoon ingehaakt ),


Oh, oh, oh, wat had die kerel toch graag iets ontfutselt om een scoop te bemachtigen dat de familie Conings niet tevreden was van mijn diensten zodat ze nog een berg slijk zouden kunnen nasmijten. Maar dat is niet zo. Integendeel.

De overmoedige Mark Eekhaut heeft zijn salami nodig dus wellicht zal er vanavond of morgen een artikel verschijnen in de Standaard dat weer bol staat van de verzinsels. Dat wordt dan weer een strafklacht en andere procedures. Prima, dan kan ik ze allemaal tezamen dagen.


Ondertussen circuleren er kennelijk berichten op social media dat de familie verplicht zou zijn geworden om mij te ontslagen.

Ook dit is niet juist.


Mijn boodschap aan de pers : stop met speculeren, de koe is uitgemolken, er valt niets meer te rapen.

Ik weet. En de familie weet.

Er is veel dat jullie niet weten en jullie zullen het ook niet weten.

Ga uw salami maar ergens anders halen.


NOOT : Ondertussen verneem ik van 't Scheldt dat zij een profile check hebben gedaan omtrent Guy Van Vlierden, de journalist van HLN die op 27.06 respectievelijk 28.06 in HLN en in de Franstalige versie 7sur7 een "sappig " artikel over mij heeft gepubliceerd dat op 28.06 ook nog eens overgenomen is door De Morgen, krant van hetzelfde mediahuis DPG Media ( kwestie van de koe maximaal uit te melken ).

Zie hier het resultaat van hun onderzoek : " Guy Van Vlierden komt uit de Colruyt, letterlijk. Hij had geen enkele opleiding. Hij was vakkenvuller bij de Colruyt tot hij een kans kreeg bij een filmmagazine om te gaan schrijven. Het hoeft geen betoog dat hij de mensen van dat filmmagazine later verguisd en verketterd heeft. (‘tScheldt) "


Mja, dit verklaart veel over de " kwaliteit " van de rioolkrant. Als ze voormalige vakkenvullers in dienst moeten nemen om eenheidsworst te schrijven die ze persé door de molen willen draaien in de hoop dat er aan de andere kant alsnog een salami zal uitrollen, hoeft het niet te verbazen dat zoveel mensen hun abonnement opzeggen en zij zo weinig kliks krijgen op social media. Schrijven is een kunst die weinigen verstaan. Puurheid en authenticiteit is voor de Guy en de Mark een vies woord. Salami, daar gaat het om.

9 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en