Search

Ik heb getekend. Teken jij ook voor de vrijheid en het recht op onderwijs van deze studenten?


Bron: Avaaz

Geachte rector Van de Walle


U heeft ons gesmeekt om veiliger met elkaar om te gaan, vandaag smeken wij u om ook eens naar ons te luisteren. Wij hebben genoegen genomen met enkele uren on campus, wij zijn blijven blokken en wij hebben ons aan de regels gehouden die gelden binnen de universiteitsgebouwen. Meer zelfs, dat deden we met plezier, omdat we u zo dankbaar waren dat we die kansen kregen. De beslissing die u vandaag genomen heeft kunnen wij echter niet zomaar aanvaarden.


Wij geloven niet dat les volgen in zo goed als lege aula's met mondmaskers aan het probleem is. Sterker nog, dit was de enige veilige manier die ons nog restte om enig sociaal contact te hebben. U heeft geen idee wat voor een verschil dat maakt voor ons en ons mentaal welzijn.

U moedigt ons al jaren aan om te durven denken en kritisch te zijn. In dit geval, weigeren wij een wereld te aanvaarden waarin het de norm wordt om menselijke contacten en mentale gezondheid op de achtergrond te plaatsen. Bij deze smeken wij u om een beetje meer empathie en begrip te tonen voor onze situatie.

Met vriendelijke groeten

Een groot deel van uw studenten

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en