Search

Israël is levend labo voor Pfizer

"In goed drie weken heeft Israël al een vijfde van zijn bevolking ingeënt met een eerste dosis van een coronavaccin. Daarmee steekt het er met kop en schouders bovenuit op wereldniveau. Het land hoop eind maart met de eerste dosis van het vaccin rond te zijn voor de volledige bevolking boven 16 jaar.

Vorige week liet premier Benjamin Netanyahu weten dat zijn land versneld extra dosissen kon bemachtigen, omdat het een bijkomende overeenkomst sloot met Pfizer.

Het speciale aan die overeenkomst, werd een paar dagen later duidelijk, is dat Israël niet alleen geld op tafel legt. Een deel van de overeenkomst is ook dat het land een resem data bezorgt aan de vaccinproducent. Denk aan geanonimiseerde gegevens zoals leeftijd, geslacht, medische achtergrond, bijwerkingen en effectiviteit.

De overeenkomst maakt van Israël een levend labo voor zowel Pfizer als de rest van de wereld. 'Een modelstaat voor de snelle vaccinatie van een heel land', zo drukt Netanyahu het zelf uit. 'Dit project zal cruciale epidemiologische informatie verzamelen. Die maakt het mogelijk om de evolutie van de epidemie in Israël in real time te volgen en het potentieel van een vaccinatieprogramma met het Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccin te evalueren', laat Pfizer weten in een statement via e-mail.

________ “The research done by Pfizer shows that the incidence of local side effects increases greatly after receiving the second dose of vaccine,” she said. “These are symptoms such as fever, fatigue, weakness, chills and muscle aches which are found in more than 50 percent of recipients of the second vaccine.

Out of the hundreds of thousands of Israelis vaccinated to date, a total of 652 people who were vaccinated have reported side effects to the Ministry of Health; most were mild and not unusual. https://www.jewishpress.com/.../israelis.../2021/01/11/

LEES OOK : Informed consent disclosure to vaccine trial subjects of risk of COVID-19 vaccines worsening clinical disease - PubMed (nih.gov)


https://www.tijd.be/.../israel-betaalt.../10276707.html...0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en