Search

Klokkenluider uit het politiekorps

Ik waarborg de anonimiteit van deze getuige. Lees en krijg de rillingen (zoals ik ).


"Ik weet haast niet waar te beginnen . Ik raak het spoor een beetje bijster. Ik ben haast beschaamd om te zeggen dat ik werk bij de Politie als het aankomt op alle COVID-19 gerelateerde maatregelen want anderzijds wil ik nog steeds geloven dat wij op gerechtelijk vlak nog steeds waardevol kunnen zijn.

Maar ik weet ook hoe de laatste jaren onze job meer en meer politieke inmenging krijgt. Dit is zeker voelbaar is kleinere meergemeentezones waar verschillende burgemeesters het korps aansturen. Zij beheren de budgetten en voor geld danst de beer nu eenmaal. Ik wou dat het anders was. Politie zou onafhankelijk moeten staan van politiek en zich moeten kunnen concentreren op echte misdaad.

Ik ben dan ook , zeker de laatste maanden , mijn voeling met mijn jobinhoud aan het kwijtraken. En nu komt het ...

Zoals u waarschijnlijk weet , zijn wij gebonden aan een deontologische code , die stelt dat wij enkel een onwettig bevel van een meerdere kunnen weigeren. MAAR , er is altijd een grote maar. Gesteld dat wij een bevel weigeren , riskeren wij als individu ook zware tuchtstraffen.

En daar zit het addertje. Collega’s zijn bang voor dergelijke represailles want tuchtstraffen kunnen loonverlies of oneervol ontslag inhouden.

Als men al de bravoure heeft om uit te komen voor een eigen mening die in strijd is met de meerderheid , bedoelende op het ongeloof van de werkzaamheid en veiligheid van de vaccins bijvoorbeeld of de inefficiëntie van het dragen van een mondmasker , laat staan dat men zou zeggen niet te willen beboeten omdat men dat totaal van de pot gerukt vindt , dan wordt men uitgelachen / uitgemaakt voor naïef , rebels, tegendraads , koppig en vooral vatbaar voor tucht.

Ik weet niet hoe ik dit moet volhouden , ik word ziek van de vele leugens , de indoctrinatie binnen het systeem.

Vroeg of laat zal ik geconfronteerd worden met een taak die ik niet wil uitvoeren, die indruist tegen ,niet alleen mijn persoonlijke overtuigingen , maar misschien ook onwettige bevelen.

Net zoals een ander wil ik geen tuchtstraf of rechtszaak , maar ik wil ook mezelf niet verloochenen. Ik snap dat mensen afgeven op Politie ,maar men mag niet veralgemenen. Er zijn tal van collega’s die niet akkoord zijn met het huidig beleid maar het is zo moeilijk binnen die organisatie om daar iets tegen te doen.

Wat ik hierboven schreef , had niks te maken met het buitenproportioneel geweld van in Waterloo. Het is degoutant en een schande voor alle collega's die wel nog hun job naar behoren uitvoeren."0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en