Search

Kwestie van het ook eens van een andere stem te horen...

Bron: FB Joren Vermeersch


Joren Vermeersch 17 oktober om 11:23 ·

Even op een rijtje wat de sluiting van de horeca betekent:

1) 60.000 horeca-ondernemers gedwongen werkloos, met een schuldenberg die al groot was en nog verder aantikt.

2) 140.000 werknemers op technische werkloosheid, met koopkrachtvermindering en betalingsproblemen tot gevolg.

3) Een mokerslag van formaat voor het sociaal weefsel in Vlaanderen, waarbij alleenstaande ouderen, die niet digitaal geconnecteerd zijn, de zwaarste prijs betalen: toenemende vereenzaming.

4) Definitieve sluiting van veel zaken. Nog meer dorpen in Vlaanderen zullen beroofd worden van hun allerlaatste café/restaurant. Die dorpen worden verzamelingen huizen zonder ziel, want er zal geen gemeenschappelijke plek meer zijn waar mensen hun dagelijkse praatje kunnen slaan.

Dat alles is een loodzware prijs om te betalen. Eéntje die de maatschappij wel wil betalen, maar dan moet deze stap absoluut noodzakelijk zijn, namelijk om te verhinderen dat de intensive care-capaciteit van onze ziekenhuizen overbelast wordt. Uit de cijfers van sciensano blijkt dat er vandaag voor heel het land op intensive care 358 covid-19-patiënten liggen, met een maximumcapaciteit van 2000. In Vlaanderen liggen er maar 135. Merk op dat het daarbij niet noodzakelijk gaat om mensen die opgenomen werden met symptomen van de ziekte én dat een aanzienlijk deel daarvan bestaat uit covid-positieve patiënten die overgenomen werden van hospitalen in andere gewesten, in het bijzonder het Brusselse.

Van een exponentiële toename zoals in maart is in Vlaanderen vooralsnog geen spoor te bekennen in de statistieken van sciensano, zoals de onderstaande grafiek (17/10) duidelijk maakt. Was dit sociale bloedbad voor wat Vlaanderen betreft dan echt nu al onvermijdelijk? Zeker in de wetenschap dat de horeca er alles aan deed om veilig te werken? De vragen blijven...

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en