Search

Laat uw kinderen dagelijks in een bosrijke omgeving spelen (en doe het zelf ook)

Biodiversiteit verstrekt het immuunsysteem en bevordert de gezondheid bij kinderen.

Een kleuterschool in Finland bouwde ′′ bosomgevingen ′′ en verbeterde het immuunsysteem van kinderen.

Binnen 30 dagen spelen in bosgrond en bladstapels hadden Finse kleuters het aantal T-cellen en veel meer variërende buikbacteriën vergroot.


In een navolgend fascinerend experiment hebben Finse wetenschappers het milieu nagemaakt op speelpleinen in vier stedelijke omgevingen. Ze hebben de speeltuinen bekleed met bosgrond, mos, weidegras, dwergheide, blauwe bessen en kraaien en plantenbessen voor jaarlijkse tuingewassen.

Kinderopvangmedewerkers hebben kinderen van kleuterleeftijd geïnstrueerd om elke dag anderhalf uur lang in groen en aarde te spelen.

Hun buik-en huidmicroben werden voor en na experiment geanalyseerd en vergeleken met kinderen uit normale stedelijke kinderdagverblijven met reguliere steriele speeltuinen.

Na slechts 28 dagen is de diversiteit van hun buik-en huidbacteriën sterk toegenomen, evenals hun T-cellentelling en andere belangrijke immuunsporen in het bloed.

Deze studie ondersteunt de hypothese van biodiversiteit en het concept dat een lage biodiversiteit in de moderne leefomgeving kan leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem wat het ontstaan van immuunaandoeningen kan vergroten.


Veel binnen zitten in een slecht verluchte omgeving, sociale isolatie, gebrek aan sociale interactie, mondmaskers, vaak handen wassen en/of ontsmetten, verzwakt het immuunsysteem. Anders gezegd : u wordt er ziek van. Versterk uw immuunsysteem. Keer het om.


Klik hier voor de link naar de wetenschappelijke studie : https://advances.sciencemag.org/content/6/42/eaba2578...0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en