Search

Mijn woorden zijn nog niet koud of...

Alexander De Croo doet alweer een persmededeling ....


" Eind volgende week komt het Overlegcomité samen om de coronasituatie te bespreken. Experts menen dat strengere maatregelen haast niet uit te sluiten zijn nu de coronacijfers zich stabiliseren. De reproductiewaarde stevent ook af op een waarde die hoger ligt dan 1: elk besmet persoon besmet dan meer dan 1 persoon en dus wint de epidemie aan kracht.


"Ik heb eigenlijk maar één oproep: we kunnen allemaal ervoor zorgen dat die R-waarde naar beneden gaat", zo vertelde premier Alexander De Croo bij VTM Nieuws. "En dat is door ons te houden aan de regels: afstand houden, geen mensen bezoeken en heel voorzichtig zijn. We moeten niet wachten op een oordeel om ons gedrag te veranderen."


De regering kondigde al aan dat pas aan versoepeling kan worden gedacht als het gemiddelde aantal besmettingen onder 800 ligt. Momenteel ligt dat gemiddelde nog maar op 2.165 besmettingen.


"Hoe meer we ons nu aan de maatregelen houden, hoe sneller we ze kunnen versoepelen. Dus nu moeten we doorzetten en ons niet laten afleiden", aldus de premier nog.


________

NOOT : als het aantal testen opgedreven wordt naar 100.000 per dag zoals al een tijdje geleden aangekondigd werd ( en overigens ook medegedeeld door Philippe De Backer aan Kamerlid Frieda Gijbels - zie eerdere post ) en overigens ook " aanbevolen " door de EU commissie ( zie mijn post van daarnet hier vlak onder ) begrijpt zelfs het kleinste kind dat wij onmogelijk aan 800 " besmettingen " per dag kunnen geraken. 800/100.000 is in percentages uitgedrukt 0,8%.0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en