Search

Lokale experimenten met een mondkapjesplicht - NL


NRC dagblad - zie link


Nederland 29.07.2020 :


" De belangrijkste maatregel die op tafel lag was een mondkapjesplicht. Het kabinet had het Outbreak Management Team vrijdag gevraagd of het nuttig zou zijn om niet-medische mondkapjes landelijk op meer plekken dan het openbaar vervoer te verplichten. Het OMT bekeek daarvoor de nieuwste wetenschappelijke studies, zei RIVM-directeur infectieziektenbestrijding Jaap van Dissel, ook aanwezig op de persconferentie.

Het OMT heeft geconcludeerd dat er „op grond van wetenschappelijke kennis geen reden is voor een dwingende plicht”, aldus Van Dissel.

Er is simpelweg te weinig bewijs dat ze helpen om het virus effectief te bestrijden, zei Van Dissel.


Met een voorbeeld uit een Noorse studie leek hij het bekende RIVM-standpunt dat mondkapjes niet zaligmakend zijn kracht te willen bijzetten. „Ongeveer 200.000 mensen zouden ten minste een week een mondkapje moeten dragen om één besmetting te voorkomen. Ze hebben een buitengewoon klein effect.”


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en