Search

Nieuwe BTW-regels voor uitbaters van webshops cvanaf 01.07.2021

( en dus ook voor kopers aan wie de BTW zal worden doorgerekend )

Vanaf 1 juli wijzigt de regel over ‘verkopen op afstand’ drastisch. Er geldt vanaf dan enkel nog één globale drempel van € 10.000 voor alle webshopverkopen aan buitenlandse particulieren samen, ongeacht het land waar deze wonen.


Het logische gevolg is dat u als Belgische handelaar veel sneller buitenlandse btw zal moeten aanrekenen. Per land zal u dus moeten nagaan welk btw-tarief er van toepassing is op bepaalde producten (bv. voeding, fietsen, boeken, planten, …). Deze link geeft u een handig overzicht van de btw-tarieven in de Europese Unie.


Heeft u in het eerste half jaar van 2021 reeds voor meer dan € 10.000 heeft verkocht aan particulieren in het buitenland, dan moet u vanaf 1 juli 2021 meteen buitenlandse btw aanrekenen voor uw buitenlandse webshopverkopen.


Klik hier voor de buitenlandse BTW tarieven : https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-rules-rates/index_nl.htm#shortcut-8

https://www.made-in.be/zo-zit-de-nieuwe-btw-regel-voor-webshops-vanaf-1-juli-2021-in-e


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en