Search

Opiniestuk: Lege vaten

Het is moeilijk om er nog aan uit te geraken. De overheid en haar experten draaien als de wind naargelang het uit komt. De ene dag is het wit, de andere zwart, de rest van de week alle andere kleuren van de regenboog en de week nadien worden we overgoten door alle tinten grijs.

(lees verder onder de afbeelding)

Iedereen heeft de mond vol over " het vaccin ". De tegenstanders aka complotdenkers verbijten hun tanden op de zin en onzin van vaccinatie terwijl de overheid lustig reclame blijft maken voor een experimenteel vaccin dat gefabriceerd is volgens een volledige nieuwe technologie die nooit eerder is toegepast op de mens.

Tussen de soep en de patatten horen we dan ook nog het gekweel van Ursula Van Leyen van de EU commissie over de vertraging in de leveringen door Phizer,Moderna en Astrazeneca en het feit dat ze eigenlijk niets kunnen aanvangen met de contracten die zij met deze pharma reuzen getekend heeft. Kortom, niet VTM maar het vaccin kleurt je dag, zij het niet in de vrolijke regenboog tinten van weleer.

Efficiëntie ? Zowel Pfizer BioNtech als Moderna hebben in een persmededeling verklaard dat hun vaccin efficiënt is ten belope van 95%. Meer dan een communiqué hebben we echter nog niet gezien want hun onderzoeksrapporten laten op zich wachten.

En Astrazeneca, die aanvankelijk ook uitpakte met een gelijkaardige efficiëntiegraad heeft haar pretenties ondertussen verlaagd naar 60% wat dixit de experten " voldoende " is en gelijkwaardig aan de bescherming die een griepvaccin biedt.

Wat het nu precies zal worden ? Joost zal het weten en misschien zelfs hij niet want van geen enkel vaccin is geweten wat de effecten zullen zijn op korte, middellange en lange termijn bij gebreke aan het vereiste onderzoek. Het is natte-vinger-werk.

Vrijheid ? Op tal van vaccin locaties hangt op de gevel " hier krijgt u uw vrijheid terug ". Ja ? Niet dus. De overheid heeft al ruim voor de aanvang van de vaccinatie achterpoortjes voorzien.

Een dubbele inenting beschermt principieel zoals voorgesteld maar er is al tot in den treure herhaald dat vaccinatie niet betekent dat de mondmaskerplicht, de quarantaine en alle andere maatregelen afgeschaft zullen worden want het zou wel eens kunnen dat gevaccineerden het virus nog altijd kunnen overdragen ( wat slaat als een tang op een varken; als het virus geneutraliseerd wordt in het lichaam is de gevaccineerde persoon per definitie niet meer besmettelijk en anders klopt er iets niet aan het verhaal en moeten we ons allemaal afvragen waarom we ons überhaupt moeten laten vaccineren : om zelf niet meer besmet te geraken maar wel nog anderen te kunnen besmetten ? )

De beloofde vrijheid kunnen we dus op ons kin kloppen.

Perspectief ? Op lange termijn is er perspectief. Als op een ongekende datum 70% van de bevolking gevaccineerd is bereiken we groepsimmuniteit of neen toch niet, het moet minstens 80-90% zijn. Minister Beke heeft op 02.02.2021 nogmaals de planning in kaart gebracht.

Tegen de zomer zullen ze kunnen beginnen met vaccinatie van de bevolking tussen 16 en 65 jaar. Maar of dit effectief zo zal zijn met de grote vertragingen in de leveringen blijft een open vraag. Op dit ogenblik - 02.02 - zitten we aan een vaccinatiegraad van 0,184% van de totale bevolking ofwel 21.159 volledig gevaccineerden. Still a long way to go. Nog zo'n 9.000.000 Belgen. Tenzij het ritme op miraculeuze wijze aanzienlijk zou stijgen, geraken we zelfs tegen het eind van het jaar niet aan 70%, laat staan aan 80 of 90%. Berg uw vakantieplannen dus maar op en leg nog een voorraad mondmaskers aan. U zal ze nodig hebben.

What if ? De overheid schept op dat er een grote vaccinatie bereidheid bestaat en iedereen staat te springen om zich te laten vaccineren.

Als dit inderdaad het geval is, waarom heeft zij dan al meer dan 3.000.000 € gespendeerd aan vaccinatie campagnes en waarom zitten er nog campagnes in de pijplijn om het volk te stimuleren ?

Met alle bijwerkingen die ondertussen al uitgelekt zijn via de pers is de kans reëel dat steeds minder mensen bereid zullen zijn om een spuit te laten zetten. Niemand wil Russische roulette spelen toch ?

Wat als we niet aan 70% komen? Welke alternatieven staan er dan op de plank ? Heeft de overheid een plan B ? Zal zij inbinden en alsnog opteren voor de meest evidente oplossing die van meet af aan voor haar neus gelegen heeft maar zij staalhard is blijven negeren ?

De werkelijke oplossing Van Gucht stapt heel licht over de versterking van het immuunsysteem middels de inname van vitamine D, vitamine C en zink. Nochtans zijn er wereldwijd veel experten die onderstrepen dat het lichaam een perfect geoliede machine is, het immuunsysteem van nature bescherming biedt, zeker bij de jongere generaties - 65 jaar en nog meer kan verstrekt worden met supplementen en de juiste voeding.

Maar, eigenaardig genoeg wordt deze optie door de overheid volledig onder de mat geveegd. Genegeerd. Er bestaat maar één oplossing : vaccinatie.

Focused protection

De bescherming van de zwakkeren waarvan al sinds de aanvang van de crisis geweten is dat zij de risico groepen zijn, is ook geen optie. Nochtans bewijst Zweden elke dag dat een lockdown en mondmaskers volkomen overbodig is.

In Zweden was er al na de eerste golf voor 40% natuurlijke groepsimmuniteit. The Great Barrington Declaration heeft de gefocuste bescherming van bejaarden en mensen met onderliggende aandoeningen netjes in kaart gebracht, maar ook dit wordt staalhard genegeerd. Er is geen weg meer terug. De EU heeft 300 miljoen vaccins besteld. Die voorraden zullen niet zomaar vernietigd worden zoals Maggie met de strategische stock van mondmaskers heeft gedaan,toch ?

Een leeg vat. De tegenstrijdigheden en inconsequenties liggen open en bloot op tafel. De enige mogelijke remedie is de opheffing van de ons-kent-ons GEMS en een ontslag van de experten die ons land getransformeerd hebben tot een tiranieke virocratie gevolgd door de aanstelling van een nieuw multidisciplinair team van experten die, elk in hun vakgebied gespecialiseerd zijn in rampen-en crisismanagement. België is rijk aan topexperten die hun pluimen al lang verdiend hebben en een grote toegevoegde waarde hebben om ons land uit het slop te halen maar die tot op de dag van vandaag niet zijn gehoord. Genegeerd zoals al het andere.

Faalbeleid heeft een prijs. Die prijs wordt nu betaald door het volk en de economie. Maar... dubbeltjes rollen altijd op hun kant tot ze vallen en dat zal hier niet anders zijn.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en