Search

Plannen voor strengere lockdown liggen klaar

"Zodra de situatie stabiliseert op een zorgwekkend niveau, moeten de winkels opnieuw dicht en is het tijd voor een striktere avondklok. Dat is wat de experts van de GEMS vorige week al aan de regering hebben geadviseerd. Intussen is het aantal besmettingen weer beginnen te stijgen, stagneert de druk op de ziekenhuizen en zijn de besmettelijkere varianten in opmars. Het uitgetekende scenario bevat zelfs een nieuwe schoolsluiting, al is dat “het laatste redmiddel”.


______

Herinneren jullie zich nog wat ik in een post van een tijdje geleden aangekondigd heb over wat er in 2021 nog op de plank staat ?

Ik heb tijdens mijn laatste live stream van 2020 ook uitgelegd dat er in 2021 nog van alles op ons afkomt en we ons mentaal moeten voorbereiden. En kijk, het gebeurt, exact zoals aangekondigd.

Derde - nog strengere - lockdown ligt al klaar.


De cijfers van de " besmettingen " stijgen opnieuw. Niet door de vaccinatie zoals in alle landen waar eerder met vaccinatie is begonnen dan bij ons en de cijfers plots terug door het dak gingen ( neeuu, dat kan niet, er is ab-so-luut geen enkel verband ) maar door de mutaties van het virus en uiteraard ook omdat wij de regels niet respecteren.

Er zijn besmettingshaarden door de terugkerende reizigers, het grensverkeer, de hervatting van de scholen na de kerstvakantie, de lockdownparty's en verboden samenscholingen, de familiale sfeer....

We dragen allemaal constant een mondmasker dat zéér efficiënt is, we houden afstand, we ontsmetten onze handen, maar toch ...


De ziekenhuisopnames blijven dalen en het aantal overlijdens ook, maar dat is van geen enkele tel. De derde lockdown is voorzien dus ... ze komt er ongeacht hoe de werkelijke situatie is.

_______

" Voor de zevende dag op rij stijgt het aantal coronabesmettingen in België, terwijl de ziekenhuisopnames en overlijdens dalen. Tussen 5 en 11 januari zijn gemiddeld 2.086 besmettingen per dag vastgesteld, 24 procent meer dan de week ervoor. Maar in die week is er wel veel meer getest, tot 61% meer.

Van 7 tot 13 januari werden elke dag gemiddeld 122 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling met 7 procent. In totaal liggen er nu 1.908 coronapatiënten in het ziekenhuis. 360 onder hen liggen op intensieve zorg. 184 patiënten hebben beademing nodig.

Het gemiddelde aantal overlijdens blijft dalen in ons land. Afgelopen 7 dagen overleden elke dag gemiddeld 53 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is 18 procent minder dan de week ervoor. In totaal zijn al 20.294 doden te betreuren als gevolg van COVID-19 in ons land. https://www.msn.com/.../aantal.../ar-BB1cLRzs...

https://www.gva.be/cnt/dmf20210114_97975061...

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en