Search

Rapport van Oxford Academic, Afdeling Klinische InfectieziektenIk heb een tijdje geleden, met een lid van de corona commissie, een aardig mondje gesproken over de PCR test, waarover ik zowat alles gelezen had wat er lezen viel, om te benadrukken dat deze test onbetrouwbaar is omdat deze niet specifiek kan meten op Covid en enkel het DNA/RNA kan meten van virale moculen van diverse aard, waaronder ook de griep, het rhinovirus en Sars ( wat overigens ook bevestigd werd en wordt door het RIVM ( NL ).


Ik was geen klein beetje verbaasd toen mij werd gezegd dat er een studie bestaat waaruit zou blijken dat de PCR test WEL uitsluitend meet op Covid.

Ik heb deze studie nooit te zien gekregen.

Omdat de stelling van " het-test-wel-specifiek-op-Covid" zo overtuigend gebracht werd, heb ik toen niet verder aangedrongen maar wel verder blijven graven naar bewijzen van wat ik eerder gelezen had.


Hieronder een link naar een rapport van Oxford Academic, Afdeling Klinische Infectieziekten ( recht van de befaamde universiteit dus, niet te verwarren met Oxford University Hospitals dat samenwerkt met Astrazeneca en waarvan de Belg Bruno Holthof, voormalig bestuurder van UZ Leuven - en vriend van onze andere vrienden van UZ Leuven, de CEO is - zie een eerdere post )


En wat zegt dit rapport ?

" PCR is de voornaamste methode geworden om virale ziekten ( in het meervoud ) MET INBEGRIP VAN corona virus Sars-Cov2 vast te stellen.

De PCR detecteert GEEN geïnfecteerd virus MAAR RNA dus, de capaciteit om de duurtijd van besmetting van patiënten te bepalen is beperkt.

De infectiviteit ( aantal infectiedeeltjes ) is een doorslaggevend element in de voorlichting van volkgezondheid richtlijnen en -tussenkomsten.

Er hebben kruisonderzoeken plaats gevonden van positieve testen om na te gaan of deze in staat zijn om Vero cellen te infecteren.

90 positieve testen zijn in kweek gezet met Vero cellen. 26 monsters vertoonden een virale groei. Er was geen virale groei in de andere."Moeilijke taal ? Laat ik het dan even heel simpel stellen : 1) de PCR test meet wel degelijk op virale moculen van diverse aard en niet uitsluitend op Covid.

2) ruim 2/3 van de positieve testen leiden NIET tot een infectie

(en dan heb ik het nog niet over het steeds groter aantal valse positieven die te wijten zijn aan de hoge amplificatie cycli van het viraal DNA/RNA - hoe vaker je het materiaal vermenigvuldigd hoe groter de kans dat je uiteindelijk toch iets miniscuuls vindt dat kan aangemerkt worden als positief )


Hoeveel echte positieve testen hebben we in werkelijkheid ? En hoeveel van die positieven kunnen werkelijk leiden tot een infectie ?


Tel maar uit: België heeft op vandaag 2.835.780 testen uit gevoerd en daarvan zijn er " formeel " 100.748 positief getest ( 3,6%) Bron: WHO


NOOT : voor wie het interesseert, het volledige rapport met alle onderzoeksresultaten en grafieken zit in de PDF in onderstaande link.


Bron: OXFORD ACADEMIC

Lees hier de desbetreffende PDF

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en