Search

Sciensano - Overzicht week 37

En hoe zat het tijdens week 37 (van 7 tot 13.09) met de griep en andere acute respiratoire ziektes in dit land ?Een sterke stijging van het aantal griep gevallen. Een zeer sterke stijging van de andere acute respiratoire ziekten, vooral bij kinderen.

Bij de kinderen ? Dat zal dan niet voor Covid zijn gezien er tijdens de week van 7 tot 13 september geen ziekenhuisopnames van kinderen zijn geweest en Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van 16.09.2020 verklaard heeft dat er geen mensen meer aan de beademing liggen. Zie een eerdere post.

Waarschijnlijk zijn die andere acute respiratoire ziekten bij kinderen zowel als volwassen wellicht een sterke snotvalling of een longontsteking ?


Grote hamvraag bij dit alles is : WAAROM horen wij in de media niets over de griep ?

Waarom komt er vanuit Sciensano en/of de experten ook geen enkele informatie over de griep epidemie die er tijdens het voorjaar is geweest ( zwaar ) en nu blijkbaar opnieuw toeslaat ?


NOOT : Vorige week is dixit Sciensano 11% van het totaal aantal testen positief getest op Covid ( pardon ?dit stemt niet overeen met de cijfers ) maar ... " de positiviteitsgraad verschilde naar gelang de symptomen " ( pardon ? wat bedoelt men hier ? positief en symptomen zijn twee verschillende dingen. Positief is positief ongeacht de symptomen; de ene heeft symptomen en de andere niet;dit verandert NIETS aan de uitslag van de test ).

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en