Search

Steeds wederkerend patronen

Een 10tal dagen geleden heb ik alle persberichten over problemen en nieuwe uitbraken in WZC sinds begin januari 2021 opgelijst.

Dat waren er heel wat. Heel " toevallig " enkel in WZC waar bewoners en personeel kort voordien gevaccineerd werden.


Toen al zag je bepaalde, steeds wederkerende, patronen : WZC die sinds de aanvang van de crisis volledig corona vrij waren gebleven, werden plots NA de eerste vaccinatie geconfronteerd met veel "besmettingen" zowel bij bewoners als personeel en ... helaas ook behoorlijk wat ziekenhuisopnames en overlijdens op korte termijn.

Die besmettingen werden toegeschreven aan de Britse variant waarvan door de ene beweerd werd dat deze 70% besmettelijker was en door de andere 65% besmettelijker. " Dat weten we nu wel zeker " zei Marc Van Ranst, terwijl de WHO ondertussen al verklaard had dat er geen enkel bewijs voorhanden is dat de Britse variant besmettelijker is en meer ziekte veroorzaakt.


Dezelfde patronen tekenen zich steeds vaker af.

Een WZC in Westende, dat VOOR de vaccinatie volledig corona vrij was gebleven, blijkt thans NA vaccinatie ook geconfronteerd te worden met een zgn virus uitbraak. Dit maal zou het te wijten zijn aan de Zuid-Afrikaanse variant. 36 bewoners " besmet " en 2 personeelsleden " positief getest" ( ziet u het verschil in kwalificatie tussen de twee ? bewoners besmet en personeel positief terwijl het exact hetzelfde is). 4 bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis en de andere 36 hebben geen of milde symptomen ( dus eigenlijk gaat het om 40 bewoners en niet 36).


Het is ronduit crimineel dat de beleidsmakers geen seconde in overweging nemen dat de zgn uitbraken van " besmettingen " en zieken NA vaccinatie wel eens zou kunnen te wijten zijn aan het experimenteel Pfizer of Moderna vaccin waarover op heden zo weinig geweten is. Deze vaccins zijn ontwikkeld volgens een volledig nieuwe technologie die nooit eerder is toegepast op de mens. Enige voorzichtigheid is dus zeker geboden. De overheid handelt niet als een goed huisvader wanneer zij de vaccinatie niet opschort om verder onderzoek te doen.


Het WZC te Westende heeft nu zelf beslist om de tweede inenting van het vaccin op te schorten voor onbepaalde duur waarmee ze minstens stilzwijgend aangeven dat ook zij vermoeden dat er wel eens een verband zou kunnen bestaan tussen de plots uitbraak van " besmettingen " en het vaccin.

Het is een wijze beslissing die navolging verdient door andere WZC ( wat het ingeroepen voorwendsel van de Zuid-Afrikaans variant niet goed maakt natuurlijk ).

Pro memorie moet de tweede inenting plaats vinden na 3 weken om de aangekondigde bescherming te kunnen bieden. Als het tweede vaccin niet wordt gezet binnen deze termijn, is er geen effect en misschien is dat maar goed ook.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en