Search

Tegensprekelijke debatten

Ondertussen in Frankrijk ....

Bij onze buren worden zware tegensprekelijke debatten niet uit de weg gegaan.

Het zeer populaire programma " Touche pas à mon poste " geeft alle meningen een platform. Ze mogen hardop zeggen wat er op hun maag ligt. Het gaat er heel geanimeerd aan toe.


In de uitzending van gisteren : een zware clash tussen journalist Richard Boutry en Dr. Laurent Alexandre ( aan de basis een uroloog die zich de afgelopen 10 jaar toegelegd heeft op AI en groot voorstander is van transhumanisme)


In Wallonië worden debatten ook niet uit de weg gegaan. Tegengestelde meningen vliegen mekaar bijna letterlijk in de haren en iedereen kijkt er naar want dat is pas goeie TV.


In Vlaanderen wordt daarentegen elke andersluidende mening categoriek geweerd. We kunnen de tegensprekelijke debatten op één hand tellen. Het zijn er op 15 maanden tijd welgeteld 3.

  1. Lieven Annemans vs Joel De Ceulaer ( Lieven werd constant afgebroken en gedenigreerd )

  2. Sam Brokken, Dr. Lieve De Smet vs Pierre Van Damme ( zij werden constant onderbroken en hebben amper 2 minuten spreektijd gekregen )

  3. JM De Decker vs Marc van Ranst ( dat wat het eerste en enige goede debat )

Voor de rest zien we alleen maar ja-knikkers opdraven die meeheulen met de experten en spreekt de regering zich uit over steeds sterkere censuur van andersluidende meningen die zij kwalificeert als " desinformatie ".


Er bestaat echter niet zo iets als " desinformatie ". ALLES is informatie. De burger moet kennis krijgen van alle meningen en alle beschikbare informatie zodat hij een eigen mening kan vormen. En daar mag als een een clash tussen zitten. Dit maakt tv net boeiend, toch ?


3 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en