Search

Vandenbroucke: “Geen hard bewijs dat cafés coronabroeihaarden zijn”

Bron: Sceptr


04.09.2020. VRT. "Weinig besmettingshaarden in horeca, zegt Agentschap Zorg en Gezondheid" " Tot nu toe zijn er weinig besmettingshaarden vastgesteld in de horeca. Dat blijkt uit gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat Agentschap kijkt waar er clusters van coronabesmettingen zijn, meerdere besmettingen dus, en dat blijkt maar zelden in de horeca te zijn. Toch zullen die contacten in de toekomst beter worden opgevolgd." Bron: VRT


01/02.10.2020 ( na de beweerde zwijgstaking van Marc van Ranst, die het voorbije weekend volop heeft zitten tweeten op Twitter en allerlei doemscenario's de wereld in gestuurd heeft die op geen enkele manier onderbouwd werden, zoals gewoonlijk ) : Erika Vlieghe en Marc Van Ranst zingen in koor " de horeca zijn grote besmettingshaarden, de maatregelen moeten dringend verstrengd worden ".


06.10.2020 : het Overlegcomité beslist met consensus ( ttz elk lid is akkoord ) om de maatregelen te verstrengen en Horeca in gans het land met ingang van 09.10.2020 gedurende één maand te verplichten tot sluiting om 23 u omdat " de horeca grote besmettingshaarden zijn ".


06/07.10.2020 : de Horeca verzet zich in grote getale tegen deze nieuwe maatregel en geeft aan dat hen nog nooit om de mededeling van contactformulieren is gevraagd. Zij stellen zich - terecht - de vraag op wat de overheid zich baseert/over welke bewijzen zij beschikt dat de horeca " grote besmettingshaarden "zijn.


08.10.2020 : Vandenbroucke: “Geen hard bewijs dat cafés coronabroeihaarden zijn” "Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) moest vandaag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers toegeven dat er een gebrek aan bewijs is dat de café’s een belangrijke rol spelen in de verspreiding van het coronavirus."

Is de overheid terug gekeerd op haar stappen ? Heeft zij de beslissing die zij louter op basis van verklaringen (*) van Marc Van Ranst en Erika Vlieghe, genomen heeft, terug in getrokken ?

Neen. De Horeca heeft sinds 09.10.2020 de strop weer rond haar nek hangen voor ( minstens ) een maand.

Motivatie van het aanhouden van de beslissing ? " Vandenbroucke: “Sluiting cafés onrechtvaardig, maar het virus is onrechtvaardig”


Als men op die manier redeneert, voorspel ik dat wij binnenkort weer voor een paar maand in een lockdown zullen zitten. Niet omdat er concrete bewijzen zijn dat corona een killervirus is dat veel doden veroorzaakt ,maar omdat ... het virus onrechtvaardig is.

(*) t.av. van de factcheckers: niet onderbouwde "verklaringen" van experten = een mening; dit checkt u niet hè. Neen, u checkt alleen keiharde FEITEN maar die horen we helaas niet, noch van de experten, noch van politici dus zij staan altijd uit de wind.


Bron: Sceptr


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en