Search

Verdeel en heers door Big Tech

Er is de afgelopen 24 uur iets heel komiek gebeurd.


Veel volgers beklagen zich al geruime tijd dat zij mijn posts nooit te zien krijgen op hun wall hoewel zij mij aangeduid hebben als " favoriet " en ze telkens naar mijn pagina moeten gaan om te zien of ik nog iets gepost heb ( ja dus, ik post elke dag meermaals). Velen beklagen zich ook over het feit dat sommige van mijn posts niet meer zichtbaar zijn en zij zich soms suf zoeken naar een bepaalde post, dat zij meermaals moeten uitloggen en terug inloggen om deze of gene post opnieuw te zien.

Mijn profiel wordt al vele maanden " geshadowed " door FB en dit al zeker wanneer ik berichten plaats over delicate onderwerpen in het kader van cee negentien of dat spul dat ingespoten wordt.


Maar kijk, gisteren poste ik een paar berichten op mijn pagina over de gebeurtenissen in Terkamerenbos en plots was er een massive attack van volslagen onbekenden op mijn pagina. Onder elk bericht vele honderden zeer extreme comments met o.a. doodswensen aan alle aanwezigen op dit event, doodsbedreigingen aan mijn persoon, extreme haatberichten, scheldwoorden à gogo, zware beledigingen, ongelooflijk grof en agressief en natuurlijk ook het obligate ", " ga maar eens een dag meedraaien op IC onnozel trut (*)

(*) Ze hadden mijn live stream van zondag niet gezien en hebben nooit geleerd van met twee woorden te spreken met de geijkte beleefdheidsformules 😉


Duizenden mensen - die geen FB vrienden of volgers zijn - hebben mijn berichten kennelijk op hun muur zien verschijnen en zich geroepen gevoeld hun extreme standpunten kenbaar te maken in een comment. Althans, dat is wat we dachten tot we die profielen eens van dichterbij bekeken.


Wat bleek ?


Het overgrote deel waren computergestuurde bots die tussen 20 en 100 profielen op dezelfde naam en voornaam hadden ( waarvan 60% volledig blanco, 30% leeg maar met een profielfoto van een hond, een kat, een schaap, een gorilla, een slang, enfin soit, de ganse dierentuin, een auto, een bloem, een ondergaande zon, een pop, één of of ander symbool zoals één oog, een hand voor een oog, enz... en 10% met een mislukte profielfoto ( wat in deze digitale tijd waar iedereen een smartphone heeft en selfies easy peasy is, iedereen wil er toch altijd op zijn best op staan, niet ? Wel, niet dus ).


Een ander deel van de criticasters waren fake profielen waarvan velen met een nickname die verdacht veel lijkt op de roepnaam die collega's in de luchtvaart, het leger en bij de politie aan mekaar geven en die, obviously, ook comments schreven waarbij ze de verdediging opnamen van de bestuurlijke politie.

Zo waren er nogal wat dames en heren die van mening waren dat de bestuurlijke politie te soft was geweest in Terkamerenbos, zij beter met kogels geschoten hadden in plaats van met water, dat iedereen had moeten afgemaakt worden en nog meer van dat moois. Ik hoop met de hand op het hart dat deze gestoorde geesten geen deel uit maken van het politiekorps want als dat wel het geval is, dan hebben we pas echt een probleem.

Ongeveer 5% leken echte mensen te zijn met een zeer extreme ingesteldheid. Gewetenloos. Nul empathie. IJskoud.

Heel eigenaardig, bijna allemaal van middelbare leeftijd. Zo ergens tussen de 45 en 70 jaar, wat toch wel erg vreemd is want dit is verondersteld de softe generatie te zijn. Het zijn de " jongeren " die gewoonlijk af gedaan worden als gestoord en zonder manieren. Hier echter geen enkele jongere of jong volwassene.


We hebben de afgelopen 24 uur ongeveer 5.000 profielen verwijderd. Voor dat we er aan begonnen zijn heb ik even gekeken naar het aantal volgers om na te gaan hoeveel er zouden verdwijnen. Resultaat ? Geen enkele. Er zijn er integendeel bijna 300 bijgekomen op 1 dag tijd. Echte mensen.


Conclusie : FB manipuleert ons nog veel meer dan we denken.

We zijn er ondertussen achter gekomen dat minstens de helft van alle FB profielen valse profielen zijn. Hoe dit mogelijk is ? Mja.


TIP : vooraleer u reageert op een comment, bekijk eerst even het profiel van de ander en neem ook eens via privacy controle - blokkeren ( waar u de naam intypt ) een kijkje hoeveel profielen de persoon heeft. Als u ziet dat er veel tot zeer veel blanco profielen op dezelfde voornaam en naam staan en met allerlei varianten op die naam ( bvb voornaam + achternaam en naam + voornaam, zonder en met spatie van de naam, naam in hoofdletters en in kleine letters, toevoeging van letters bvb dubbele eerste of laatste letter van de voornaam of achternaam enz... + veel profielen met profiel foto van een dier of object, dan is het waarschijnlijk een bot.


Reageer niet meer op agressieve, onbeschofte, extreem grove berichten. Het enige doel van dit soort comments is om verdeeldheid te zaaien tussen de volgers en twijfel en onzekerheid over het eigen gedachtengoed en eigen overtuigingen. Trap niet in deze val.


Aan de real life extremisten die mijn pagina bevuilen : blijf weg, ga op een ander uw gal spuwen. WIJ zijn een geïnformeerde groep. WIJ weten waarover wij spreken wanneer wij standpunten innemen inzake de voorliggende situatie die het land al 13,5 maanden in een wurggreep houdt. MensDOM, leugens en bedrog is niet aan ons besteed. Warme menselijkheid, menslievendheid, empathie; de waarheid en oprechtheid daarentegen des te meer. U kan dit niet aanleren maar u kan wel opzoeken wat deze fundamentele begrippen die de essentie van het leven vormen, betekenen.

Dan weet u tenminste wat het is.2 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en