Search

Verkloot het niet voor het volk, Marc

Ik was er niet bij zaterdagavond. Niet op het Flagey plein in Brussel waar een paar duizend jongeren zijn samen gekomen om het einde van de avondklok te vieren, niet in Gent, niet in Antwerpen, niet in Leuven en alle andere plaatsen waar een grote groep mensen is samen gekomen, maar ... ik heb er wel beelden van gezien. On the spot. In real time.


Op het Flagey plein ( gefilmd door Kairos ) ging het het er tussen 20 u en middernacht heel gemoedelijk aan toe. Duizenden jongeren bij mekaar. Amper een handvol politie agenten en geen enkele interventie. In tegenstelling tot wat VRT beweert werd er ook niet aan de deelnemers gevraagd om een mondmasker op te zetten en afstand te houden. De burgemeester van Elsene heeft zelfs verklaard dat er bewust gekozen was om niet tussen te komen.


Rond half twee ( er niet net na middernacht zoals VRT beweert ) waren nog een aantal mensen aanwezig in de straten rond het Flagey plein, voornamelijk allochtonen. Naar schatting zo'n 50-60 man. Het is niet geweten of het deelnemers van La Boum3 waren. Ze stonden niet opeengepakt in één grote groep, maar kleine groepjes van 3 tot 5 personen.

Dus ... eigenlijk waren ze niet eens in overtreding want conform de nieuwe regels zijn samenscholingen na middernacht met maximum 3 personen toegelaten.

Maar... er moest natuurlijk een extreem negatief spektakel kunnen geboden worden aan de aanwezige pers. Die konden niet terug naar de studio met de gemoedelijke beelden van even voordien. Dat past niet in het gebruikelijke narratief.

Een ander type politie ( bestuurlijke politie in harnas met helm ) heeft de straten rond het Flageyplein afgezet. Ze deden in eerste instantie niets. Ze vroegen de aanwezigen niets. Ze stonden daar enkel in een rij wat als bedreigend werd ervaren en aanleiding gaf tot boehoe geroep.


Van dit gebeuren bestaan ook beelden van Kairos ( gefilmd vanaf 01u30). De cameraman had zijn perskaart niet bij. Hij maakte zich kenbaar als journalist en bleef verder filmen. Hij kreeg plots een klop op zijn hoofd en werd hardhandig weg geduwd richting de groep die inmiddels ingesloten was maar nog altijd in kleine groepjes stond. Dat staat op beeld. De nog aanwezige jongeren hebben de bedreigende houding van de bestuurlijke politie beschouwd als provocatie. Enkele allochtonen hebben lege flessen geworpen naar de politie. Niet veel later is er een waterkanon aan te pas gekomen om ze te verplichten om te vertrekken.Er zijn twee gewonden gevallen.

Met dit incident is het hele gebeuren van La Boum3 opnieuw in een slecht daglicht geplaatst, net zoals op 01.04, 02.04 en 01.05.2021.

Over Gent en Antwerpen heeft VRT enkel in één zin bericht dat het druk was. Over alle andere locaties geen woord.


En natuurlijk moest Marc Van Ranst zich weer uitlaten over de kwestie en olie op het vuur gooien voor zijn aanhangers die in zijn verhaal geloven. Om 22u57 tweette hij onder een beeldreportage van de Brusselse zender Cité24 " Ga naar huis, verkloot het niet voor de rest van de bevolking ".


Beste Marc, u kan beter stoppen met Tweeten en u ergens in een donkere hoek verschuilen. Het is inmiddels voor iedereen duidelijk dat u onzin uitkraamt.

Niettegenstaande de massa bijeenkomsten van 20.03, 01.04, 02.04, 01.05 op diverse plaatsen in Brussel, Luik, Middelkerke en nog tal van andere locaties, 02.05 en 08.05 ( ook op diverse plaatsen ) en niet te vergeten... de witte linten wandelingen sinds eind februari, elke zondag, telkens in een andere stad waar ook aardig wat volk aanwezig was en ... de sinds maanden dagelijkse grote concentratie mensen in winkelstraten en... de grote aantal mensen die dagelijks gebruik maken van het openbaar vervoer en in binnenruimtes op mekaar gepakt staan, blijven de cijfers aanhoudend zakken.

Er liggen op dit ogenblik amper 2.402 mensen in één van de 104 ziekenhuizen van dit land, waarvan 744 op intensieve. Op een totale bevolking van 11.510.000 inwoners. Hoeveel % is dat ?


Het aantal "besmettingen" ( lees : positieve testen ) is gezakt met 15%. De cijfers tonen elke keer opnieuw aan dat massa bijeenkomsten geen aanleiding geeft tot méér besmettingen of zieken. Nul, niks, zero.


Wat zegt u ? gaan de cijfers volgende week stijgen om te bewijzen dat u gelijk hebt? Ok, dan zal er wellicht plots opnieuw veel meer getest worden. Want zo gebeurt het he ? Minder testen = minder positieve testen in absolute cijfers; meer testen = meer positieve testen en dus volgens het narratief een stijging.

Dacht u dat wij dat niet wisten ? Na ja....

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/09/eerste-terassendag-eindigt-op-ontruiming-buurt-flageyplein-met-w/0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en