Search

Verstrenging van de maatregelen door Britse mutatie - mogelijks vervroegd overlegcomité

" Versoepelingen komen er alvast niet aan, maar de reisregels worden zo goed als zeker verstrengd. Experts dringen ook aan op een vroegere avondklok in Vlaanderen."


Quarantaine op hotel Om dat goed te kunnen controleren, zal er strenger gecontroleerd worden of het zogenaamde Passenger Locator Form is ingevuld. Luchtvaartmaatschappijen nemen geen reizigers meer mee die het formulier niet ingevuld hebben. Daarnaast wordt er over nagedacht of mensen kunnen verplicht worden om hun quarantaine uit te zitten op hotel, schrijft Het Nieuwsblad. Dat is beter te controleren dan thuis."

Maar het aantal besmettingen neemt vooral toe in Vlaanderen. In de andere regio’s klinkt het dat dat vooral komt omdat de avondklok bij ons later begint dan in Wallonië en Brussel. Wij mogen tot middernacht buiten, in Wallonië en Brussel moet iedereen vanaf 22 uur thuisblijven. En het expertencomité onder leiding van coronacommissaris Pedro Facon wil dat graag gelijktrekken.

De geruchten dat kappers eventueel vroeger zouden openen lijken nu helemaal van tafel geveegd. https://businessam.be/overlegcomite-komt-samen-wordt.../

"Door de verspreiding van de Britse variant in België komt het Overlegcomité, normaal gepland voor vrijdag, wellicht vroeger samen, zo vernam Het Nieuwsblad in regeringskringen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) sprak zondag al over enkele verscherpingen van de maatregelen die de verspreiding van de Britse variant zoveel mogelijk moeten tegengaan.

Maandagochtend kwam het kernkabinet al samen om de toestand te bespreken en een wellicht vervroegd Overlegcomité (waaraan ook de regionale overheden deelnemen) voor te bereiden.

https://www.msn.com/.../overlegcomit%C3%A9.../ar-BB1cR0Pq...


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en