Search

Voorlopig geen vaccin onder de 18 jaar

" Er zijn op dit moment onvoldoende wetenschappelijke argumenten om mensen onder de 18 jaar te ­vaccineren’, zegt Jan De Maeseneer, professor emeritus huisartsengeneeskunde (UGent). ‘Bij de klinische studies van de ­fabrikanten waren tot op heden nauwelijks minderjarigen betrokken. Die studies moesten vrij snel lopen, daarom zijn er om veiligheids­reden weinig kinderen in getest.’

Het is daardoor niet geweten of de vaccins bepaalde ­bijwerkingen zouden hebben bij kinderen die ze niet hebben bij de oudere bevolking. Die ­onwetendheid brengt minderjarigen met een chronische aandoening vandaag in een zeer lastige, bijna uitzichtloze situatie.

Voor jongeren boven de zestien jaar is het vaccin van Pfizer/BioNTech wel een optie: het ­Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft dat goedgekeurd vanaf die leeftijd. Nu wordt het al toegediend bij jonge stagiairs in woonzorgcentra, het is niet uitgesloten dat ook zestienplussers met een chronische aandoening dat toegediend krijgen op een ­later moment in de vaccinatiecampagne.

Studies begonnen Pfizer/BioNTech heeft in oktober ook een studie opgestart waar jongeren vanaf twaalf jaar deel van uitmaken. Moderna meldde in december dat het plannen had om zijn vaccin bij minderjarigen te testen. De resultaten worden in de loop van mei of juni verwacht, waardoor er in de zomer meer perspectief wordt verwacht over de vaccinaties voor minderjarigen.

_______ Is het lichaam van een 16-18 jarige anders dan dat van een persoon die 21-25-30 jaar oud is ? Waar schuilen te verschillen ?

Om veiligheidsredenen werd er niet getest bij jongeren onder de 18 jaar. Waarom niet?

https://www.standaard.be/cnt/dmf20210112_97389052...0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en