Search

VRT vindt positieve informatie niet relevant (en SCIENSANO ook niet)


Een FB vriend heeft de VRT ombudsman aangeschreven met de vraag waarom het aantal mensen die het ziekenhuis verlaten nooit kenbaar wordt gemaakt.

Hieronder het antwoord van de ombudsman van de VRT;


"Beste ..........,

Bedankt voor uw email aan de VRT nieuwsombudsman. Het kan soms moeilijk zijn om te weten wie je moet contacteren met bepaalde vragen, maar u hier dus aan het juiste adres. Het klopt dat VRT NWS momenteel geen overzicht aanbiedt dat ook de mensen die genezen aangeeft. Een specifieke reden is daar niet voor. Besmettingen, opnames en overlijdens lijken de redactie relevanter voor de contouren van de epidemie. De nieuwsombudsman heeft al aan de redactie laten weten dat er vraag bestaat naar het aantal mensen dat uit het ziekenhuis ontslagen wordt. De redactie blijft echter autonoom in haar keuzes.

Via Sciensano kan je dagelijks gegevens raadplegen. Hieronder een link naar het meest recente verslag. " Tussen 15 maart en 25 oktober werden 26.545 door het labo bevestigde Covid19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 22.864 personen verlieten het ziekenhuis. https://covid-19.sciensano.be/…/Meest%20recente%20update.pdf Wij hebben uw opmerking doorgegeven en wensen u een goede gezondheid toe. Tim Pauwels, VRT nieuwsombudsman "


Goed gelezen? VRT weigert - net als Sciensano woordvoerders - om het goede nieuws van de vele mensen die herstellen en het ziekenhuis verlaten mede te delen en wil enkel extreem negatief nieuws brengen.

26.545 ziekenhuisopnames tussen 15.03 en 25.10.2020 en 22.864 die het ziekenhuis hebben verlaten (en dus 4.179 die in het ziekenhuis overleden zijn). Kortom, 85,09% genezen patiënten (!!) en 14,91% overlijdens (wat net iets meer is dan wat Pedro Facon, corona commissaris op 08.10 getweet heeft toen hij schreef "er is geen reden tot paniek" en naast het cijfer van de dodentol ook nog preciseerde dat de overlijdens zich allemaal situeren in de categorie van de .... bejaarden - zie eerdere post met zijn tweet).


Is dit niet de moeite van het vermelden waard om de angst bij de bevolking weg te nemen?

Als 85,09 % van de bevolking geneest en slechts 4.179 in een ziekenhuis overleden zijn (hoofdzakelijk tijdens de eerste golf en bijna uitsluitend bejaarden en mensen met onderliggende aandoeningen ) is dit zonder meer fantastisch nieuws dat ZEKER WEL dient kenbaar gemaakt worden zodat de burgers een zucht van verlichting kunnen slaken dat het niet zo erg is als MSM al weken lang laten uitschijnen.


De vaststelling dat VRT NWS weigert om de bevolking correct en volledig te informeren, gecombineerd met de vaststelling dat zij doelbewust valse schrikwekkende beelden de wereld in stuurt om de angstpsychose nog te vergroten is een duidelijke indicatie dat VRT ter kwader trouw is en slechte bedoelingen heeft.


Sciensano is niet veel beter. Ook zij maakt de ziekenhuisontslagen niet kenbaar aan het publiek. Meer nog, zij trekt de ziekenhuisontslagen in haar Excel's niet af van de totalen (zie eerdere posts). Staat het cijfer van de ziekenhuisontslagen in het epidemiologisch rapport van Sciensano dat het volk dagelijks kan raadplegen? NEEN.

Dit staat wellicht in een afzonderlijk rapport dat niet publiek consulteerbaar is maar wel gekend is door VRT NWS, andere MSMS en - uiteraard ook - de overheden. In het dagelijkse lange epidemiologisch rapport van Sciensano van 27.10.2020 (zie link) staan de cijfers tot en met 26.10.2020. Ik heb het rapport grondig moeten bekijken om ook maar iets te vinden over de ziekenhuis ontslagen.

Op pagina 9 staat een kleine grafiek naast de ziekenhuisopnames (die bewust kleiner afgebeeld is), waaruit blijkt dat het aantal ziekenhuisontslagen sinds 14.09 parallel mee loopt met het aantal ziekenhuisopnames in een verhouding van ongeveer 50/100. Geen cijfers.

Voor de rest geen woord in het 19 pagina's tellende rapport.


Wel héél véél over de PCR testen, de hoge positieven, de ziekenhuisopnames, de doden en de epidemiologische spreiding over het land (die door het spreidingsplan een totaal vertekend beeld geeft - we hebben geen enkel zicht meer op hoeveel inwoners van een bepaalde provincie ziek zijn gezien veel bewoners van Brussel en Luik overgebracht zijn naar ziekenhuizen van andere provincies - dus ... de kaarten van Sciensano met kleurcode van de besmettingsgraad in elke provincie geven geen waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijke situatie in elke provincie)

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en