Search

Waalse burgemeester zal regels niet respecteren met Kerstmis

Dat het Overlegcomité afgelopen vrijdag besliste om voor Kerstmis de maatregelen bijna niet te versoepelen, kan er bij de MR-burgemeester niet in. “Deze gezondheidscrisis vraagt veel inspanningen van ons allemaal”, zegt Lecerf. “Dat vertaalt zich in dalende cijfers, en dat verdient een beloning.”


Waar het volgens hem op dit moment over gaat, is dat mensen de basisregels respecteren en niet in wachtrijen samentroepen aan winkels, of allemaal samen naar de kerstboom op de Grote Markt gaan kijken. “Wat stelt een klein kerstfeest met mijn kinderen dan voor?”, vraagt hij zich af. “We moeten het debat heropenen.”


"Patrick Lecerf is burgemeester van Hamoir, een gemeente met ruim 3.500 inwoners in het arrondissement Hoei, in de nochtans zwaar door corona getroffen provincie Luik. In Hamoir zelf waren er de voorbije veertien dagen 17 besmettingen "(*)

(klik op de link in het artikel van HLN naar een ander artikel met kaart van België voor besmettingen per gemeente per 100.000 inwoners )0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en