Search

Waarom doet de gemeente Brakel net nu militaire oefeningen?

+- 1000 militairen? Militaire patrouilles in het straatbeeld ? Laagvliegende F16's boven Brakel en omstreken ? Het laten ontploffen van oefenmunitie ?

Euhhh....

Voelt onze Alexander zich niet op zijn gemak dat zowel de landmacht als de luchtmacht 3 weken lang militaire oefeningen plannen boven zijn hoofd in een boerengat dat amper 5644 Ha groot is en slechts 14.900 inwoners telt?

Is er geen plaats genoeg in de buurt van de militaire luchthavens Bevekom, Bertrix, Bierset, Florennes, Kleine Brogel, Leopoldsburg, Melsbroek, Koksijde, Zoersel en Turnhout om oefenmunitie te laten ontploffen, op lage hoogte rondjes te vliegen aan Machxx en 1000 militairen de beentjes te laten strekken ?

Moet dit persé in Brakel gebeuren ( dat nota bene een eind van alle militaire luchthavens ligt ) ?

Is er iets op til ?

Heeft Alexander bescherming nodig van uit de lucht en op de grond onder het voorwendsel van een militaire-oefening-die-er-geen-is ? Willen Joe en Vladimir op bezoek komen misschien ?


UPDATE : Kluisbergen zelfde periode identiek dezelfde miliaire oefeningen maar met verschillende grondtroepen. Woont er een politicus in de buurt van Kluisbergen ? https://www.facebook.com/GemeenteKluisbergen


UPDATE : Ook in Haaltert, Evergem, Deinze en St-Martens-latem ( = tevens provincie Oost-Vlaanderen zoals Brakel); zelfde periode, identiek dezelfde militaire oefeningen maar met andere grondtroepen. Dat is dus al 5.000 miliairen op de been? https://www.facebook.com/gemhaaltert


Wil iedereen eens controleren op de website van de eigen gemeente of er nog andere locaties zijn waar in dezelfde periode identiek dezelfde militaire oefeningen georganiseerd worden ?

https://www.facebook.com/gemeentebrakel/posts/28808497821638210 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en