Search

Waarom veel mensen de waarheid niet kunnen zien

Klinisch psycholoog Mattias Desmet heeft het eerder al vele keren gezegd : het ging niet goed met de maatschappij VOOR corona. Veel mensen hadden een gevoel van uitzichtloosheid. Ze vroegen zich af wat de zin van het leven was. Ze wisten niet wat ze met zichzelf aan moesten. Ze liepen verloren.

En toen ...kwam er een gemeenschappelijke onzichtbare vijand waarmee zij al hun andere zorgen konden vergeten en zich enkel dienden te focussen op één ding : corona. De angst sloeg toe. Ze verloren hun denkvermogen (in zoverre ze dat voordien al hadden). De overheid zei : spring in de lucht en hup, ze sprongen zo hoog dat de aarde op haar grondvesten daverde toen ze met zijn allen terug op de bodem belandden. Allemaal op hetzelfde schuitje. Ze wilden erbij horen. De ploeg van 11 miljoen.

Velen kunnen de waarheid niet aan. Ze willen het niet zien en niet horen. Ze worden boos als ze uit hun comfortzone worden gehaald en aangespoord worden om na te denken, te lezen, zich te informeren.

" Laat me gerust, ik heb al genoeg aan mijn hoofd ". " Ik wil zo snel mogelijk terug naar het oude normaal ", " ' ik wil mijn vrijheid terug ".


Sommigen zijn ergens onderweg wakker geworden. Ze hebben na verloop van tijd ontdekt dat het plaatje niet klopt, dat het langs alle kanten botst. 90% van de bevolking, zit echter nog altijd in de greep van de angst. Ze zien de leugen niet.


De video in de link legt in klare en duidelijke taal de 5 hoofdredenen uit waarom heel veel mensen de waarheid niet kunnen zien, waarom je ze niet kan overtuigen. In het tweede luik wordt heel mooi uiteengezet hoe groot de kracht van het collectief positief denken is.


Stuur elke dag positieve gedachten de wereld in. In de eerste plaats voor jezelf. Alles is tijdelijk. Niets is voor altijd. Er zijn geen zekerheden in het leven. Het enige dat je met zekerheid weet is dat je op een dag zal sterven. Zorg ervoor dat de tijd die je nog hebt, zo goed mogelijk besteed wordt, dat je het onderste uit de kan haalt voor jezelf. Het leven is niet de moeite waard om geleefd te worden als je constant in angst leeft, depri en gestrest bent.

Elke seconde die voorbij gaat komt nooit meer terug. Tik, tak, tik, tak.

Laat elke seconde de moeite waard zijn.


0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en