Search

Wat u moet weten over de 'traangas'-granaten die gebruikt zijn in Terkamerenbos


Hierboven een foto van een lege huls die aangetroffen is in Terkamerenbos.


FUM LAC CM6


In tegenstelling tot wat de benaming laat vermoeden is CM6 geen gas maar een wit cristaline poeder dat bestaat in de vorm van een " traangas " granaat ( die in de massa geschoten wordt ) en in de vorm van een spuitbus ( zie video waarin een agent van bestuurlijke politie in een residentiële straat in de buurt van Terkamerenbos op korte afstand recht in het gezicht van een dame spuit ).


Samenstelling : - O-chloorbenzalmalonitril (CS), een traanverwekkende en irriterende stof, die traanvorming veroorzaakt en de slijmvliezen van de neus, de keel en de huid in het algemeen sterk irriteert. - Steenkool: bij verbranding wordt het omgezet in zuivere koolstof. - Kaliumnitraat (salpeter): wanneer het wordt aangestoken, komen er grote hoeveelheden zuivere zuurstof vrij die de verbranding van steenkool aanwakkert. - Silicone: Wanneer houtskool en kaliumnitraat worden verbrand, vormt silicone druppels siliciumdioxide die worden gebruikt om de andere componenten te ontsteken. - Suiker: als brandstof, het smelt bij 186°C, verhit en verdampt de chemische stof zonder deze te vernietigen. Het houdt ook de verbranding in stand door oxidatie. - Kaliumchloraat: oxidatiemiddel. Bij verhitting komt een grote hoeveelheid zuivere zuurstof vrij en verandert het in kaliumchloride, dat de rook van de granaatappel produceert. - Magnesiumcarbonaat: Kaliumchloraat kan niet overweg met zuur (het mengsel is explosief), dus magnesiumchloraat houdt de pH-waarde licht basisch en neutraliseert eventuele zuren veroorzaakt door chemische onzuiverheden of vocht. Bij verhitting komt er CO2 vrij, dat het traangas verder verspreidt. - Nitrocellulose: een roetachtig explosief. Bij verbranding komen grote hoeveelheden gas en warmte vrij. Het heeft een laag stikstofgehalte en dient als kleverig bindmiddel om alle andere ingrediënten gelijkmatig gemengd te houden.

Wanneer CS wordt verhit, komen er zeer giftige dampen van waterstofchloride, waterstofcyanide, stikstofoxiden en koolmonoxide vrij.


In de spuitbussen zit ook oléorésine de capsicum ( cayenne peper ) in de vorm van een gel die zich oplost bij contact met de huid en de slijmvliezen.


Gebruikelijke effecten : - irritatie van de slijmvliezen van oog, neus, keel en maag - tranen - branderig gevoel - roodheid

Andere minder vaak voorkomende effecten zijn - bindvliesontsteking - hoofdpijnen - braken

Zeldzamere effecten: - tijdelijke blindheid, - dermatitis, - stemband- en keelaandoeningen, - slaap apneu, - ademhalingsproblemen, - diarree, - buikpijn.


De dodelijke concentratie is als volgt : ofwel 140 mg/m³ gedurende 10 minuten of , 11 mg/m³ gedurende 1 uur of 1,5 mg/m³ gedurende 4 tot 8 uur.

Een CM6 capsule bevat 98mg actieve massa.


In toepassing van de Conventie van Parijs van 13.01.1993 mag dit gas zelfs in het kader van een GEWAPEND CONFLICT NIET GEBRUIKT worden.

“Chaque Etat partie s’engage à ne pas employer d’agents de lutte antiémeute en tant que moyens de guerre” (Article 1, alinéa 5).

De Conventie wordt in de praktijk echter niet gerespecteerd.


Voor meer info klik op deze link : https://www.anti-k.org/.../ce-quil-faut-savoir-sur.../...

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en