Search

Wellicht, waarschijnlijk, schijnbaar, weinig redenen om te twijfelen, het zou kunnen..."De coronavirusvarianten zijn waarschijnlijk geëvolueerd bij mensen met een zwak immuunsysteem. Er is steeds meer bewijs suggereert dat mensen met bijvoorbeeld kanker en andere onderliggende aandoeningen de incubators van die mutante virussen kunnen zijn. Als dat waar is, heeft het implicaties voor vaccinatieprogramma’s: het is wel degelijk belangrijk om die mensen voorrang te geven bij het inoculeren, niet alleen voor henzelf, maar voor iedereen.

De versie van het coronavirus die eind vorig jaar in Groot-Brittannië opdook, kwam net toen vaccins een glimp van het einde van de pandemie hadden geboden. En die hoop dreigde te worden vernietigd. De Britse was veel besmettelijker dan eerdere varianten, wat leidde tot een snelle toename van ziekenhuisopnames. En misschien wel het meest verrassend voor wetenschappers: de variant had schijnbaar van de ene op de andere dag een grote constellatie van mutaties verzameld.

Een coronavirus krijgt doorgaans mutaties in een langzaam maar gestaag tempo van ongeveer twee per maand. Maar deze variant, B.1.1.7 genaamd, had 23 mutaties verworven die niet op het virus zaten dat voor het eerst in China werd geïdentificeerd. En 17 daarvan hadden zich allemaal tegelijk ontwikkeld, een poosje nadat het was afgeweken van zijn meest recente voorouder. https://www.msn.com/.../coronavarianten.../ar-BB1eEqDa... https://www.msn.com/.../coronavarianten.../ar-BB1eEqDa...


Volgens viroloog Marc Van Ranst is er maar weinig reden om nog te twijfelen aan het feit dat de Britse variant meer ziekmakend is. "Er zijn een heel aantal studies die in die richting gaan", klinkt het. Nu de Britse variant in België dominant aan het worden is, kan dat ook deels de snelle toename van het aantal patiënten op intensieve zorg verklaren. Voor het eerst sinds 28 december liggen er in België opnieuw meer dan 500 patiënten met COVID-19 op de afdelingen intensieve zorg. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen vertonen na een lange plateaufase een stijgende trend. "We staan op een potentieel kantelpunt", verwoordde Steven Van Gucht het tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum dinsdag.

"De laatste zestien weken zag men aan de oppervlakte weinig beweging, maar daaronder nam de Britse variant wel toe. Die Britse variant steekt nu het hoofd boven water en aangezien die meer overdraagbaar is, zullen de cijfers omhooggaan", aldus Van Ranst, die ook aanstipt dat mensen die besmet zijn met de Britse variant meer kans hebben om op intensieve zorg terecht te komen. https://www.msn.com/.../van-ranst-weinig.../ar-BB1eDO4n...

___________

Bon, laat ons dit hier eens even analyseren.....


Dus, de Britse variant heeft de kop opgestoken toen men in de UK is begonnen met vaccineren. Goh, dat is wel héél apart, want .... .... hier is de Britse variant ook hard beginnen toeslaan in de WZC toen ze zijn begonnen met vaccineren.

Ik heb in januari alle WZC in Vlaanderen opgelijst die de pers hadden gehaald omdat ze voor vaccinatie volledig coronavrij waren gebleven en NA vaccinatie plots kampten met een zware uitbraak, veel besmettingen en ziekte bij bewoners en personeel en helaas ook veel plotse overlijdens.

Puur toeval hoor. Er is geen enkel verband tussen de vaccinatie en de uitbraak van een Britse variant. U bent een complotist als u denkt dat er wél een verband is.

En nu ligt er dus ook steeds meer bewijs voor dat de varianten zich vooral ontwikkelen hij mensen met een verzwakt immuunsysteem en zegt MVR dat er meer mensen ziek zijn van de Britse variant.

Dus... er liggen méér mensen in het ziekenhuis met onderliggende aandoeningen ( dat was voordien ook al zo hoor, maar er is geen enkel verband ).

Bij ons zijn alle bejaarden al gevaccineerd. Er is trouwens ook al ongeveer 3-5% van de jongere leeftijdscategorieën ook al minstens één keer gevaxed, maar ook hier geen enkel verband tussen het ene en het andere. Beetje serieus blijven hè !


Goed. Effe een paar serieuze vragen stellen :

- hoeveel % van de personen die sinds oktober 2020 ziek is geworden ( en/of overleden ) had voordien het griepvaccin genomen ? - hoeveel %¨van de personen die sinds begin januari 2020 ziek is geworden heeft minstens één corona vaccin gekregen ? - wat is de leeftijd van de personen die sinds oktober opgenomen is/wordt in het ziekenhuis ? Aantallen? Percentages ? Duurtijd ziekenhuisopname ? - Wat is het profiel van de mensen die op ICU ligt ? Ziekenhuisartsen hebben verklaard dat het nog altijd zwaarlijvige mensen zijn maar nu " iets jonger " dan voorheen. Hoeveel jonger ? Wat is hun leeftijd ? En welke onderliggende aandoeningen hebben ze ? Zijn ze gevaxed met griep of corona vaccin ?


Jaja, ik weet het, er is geen enkel verband maar geef de cijfers met de onderliggende bewijzen toch maar even. We hebben recht op inzage en recht op volledige informatie.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en

NOODHULP ARDENNEN

We weten ondertussen allemaal dat en welke schade de overstromingen op 15-16 juli 2021 veroorzaakt hebben. Vandaag, 8 dagen later zijn in sommige gemeenten en dorpen het puin gedeeltelijk geruimd maar

DE PANDEMIEWET

De wet werd vandaag ( 15.07.2021 ) gestemd met 78 stemmen voor, 59 stemmen tegen en 1 onthouding. De oppositie ( aangevoerd door Peter De Roover ) is zich blijven verzetten tegen deze wet die thans v