Search

Wereldvreemdheid en gebrek aan empathie bij de politici

Dank u wel Dirk Theuns voor onderstaande bijdrage op Facebook. Ik deel jouw visie voor 200%. Het land heeft nood aan een grote opkuis.

Niet de Great Reset van Klaus Schwab & co maar eentje van, voor en door het volk. Gedaan met de politieke " postjes " en onbekwamen die enkel voor hun eigen deur vegen, nul empathie hebben voor het volk en de instellingen ( waaronder de zorg en defensie ), gedaan met het regelneven en ons-kent-ons politiek.

Er zijn meer dan genoeg bekwame mensen die dit land uit het slop kunnen trekken. Build back better ? Ja, maar dan op onze manier. Jürgen is geen held. Hij is wel de man die een sinds vele, vele jaren durend faalbeleid zeer duidelijk aan de oppervlakte brengt en de gevolgen van de corona maatregelen onderstreept.

Als uit een peiling blijkt dat 32% van de ondervraagden zich niet meer vertegenwoordigd voelt, is dit in werkelijkheid nog véél meer.

En dan heb ik het nog niet over de grote hoeveelheid mensen die de leugens, het bedrog, het gekonkel, en gelazer spuugzat zijn.

Als we in hun hoofden zouden kunnen kijken zullen er zeker veel meer dan één zijn die bepaalde gedachten hebben maar die zich - in tegenstelling tot Jürgen - inhouden. For now.

Als dit alles niet heel snel stopt, zal dit land eindigen zoals het in 1830 begonnen is : met een burgeropstand/revolutie.

(lees de volledige bijdrage onder de afbeelding)


De door de tanende CD&V tot minister gebombardeerde advocaat Annelies vraagt zich af waar de tienduizenden steunbetuigingen voor Jurgen vandaan komen. Het staat nochtans in zijn afscheidsbrief:

"Ik kan niet leven met de leugens van mensen die dan nog moeten beslissen hoe wij moeten leven. De zogenaamde politieke elite en nu ook de virologen beslissen hoe jij en ik moeten leven. Ze zaaien haat en frustratie, nog erger dan het al was.”

Jurgen komt uit een milieu waar je, door te liegen tijdens een missie, het leven van je collega op het spel zet. Dat is een deel van het special forces zijn. Ze moeten 100% op mekaar kunnen vertrouwen. Voor mekaar door het vuur gaan, letterlijk. Het zou me dan ook niet verbazen dat hij, mocht hij ontdekt zijn door een collega SF , gewoon genegeerd zou zijn. Dat zijn broers die mekaar niet verraden.

Vreemd en onbegrijpbaar gedachtengoed voor een politieker. Scoren door de ander te verraden is hun leefwereld, net het omgekeerde. Als politiekers special forces zouden zijn op missie, zouden ze het geen week overleven. Misschien niet door het gebrek aan fysiek (alhoewel), maar door het gebrek aan eerlijkheid. Van dat soort mensen worden mannen als Jurgen knettergek. Mensen die je niet kan betrouwen zijn in zijn wereld levensgevaarlijk, letterlijk. En als zijn leven wordt verwoest door diezelfde politiekers, gaat hij rare dingen doen. De logica van opgestapelde woede resulteert in extreem gedachtegoed, in geweld. Op papier vooralsnog, er is geen schot gelost, niet onbelangrijke nuance. Voor de goede orde: geweld is nooit de oplossing, elke vezel in mijn lijf protesteert er tegen.

Maar elk uur dat hij de halve NAVO meer te kijk zet, maakt hem populairder. Nederlanders, Luxemburgers, het halve Belgisch leger en zelfs den Duits, voor de eerste keer actief in Belgie sinds WO2, heel het Limburgse politiekorps worden het mikpunt van zelfgezochte spot.

De creativiteit op social media ontploft: het Romeinse leger zelf dat er niet in slaagt om Asterix te pakken te krijgen. Ze zijn er een martelaar van aan het maken, o.a. omdat wacko journalisten van het Nieuwsblad out of the blue schrijven dat de zoekende militairen een “license to kill” hebben. Benieuwd welke wet daar achter steekt.

Dat verklaart de steun aan Jurgen. De frustratie van een massa die de pensée unique en de leugens van de pers beu zijn , de censuur, de idiotie van sommige maatregelen, de leugens over de vac. cin. nat ie schade, (een woord dat ik zelfs niet meer mag schrijven), de hovaardigheid van de Verlindens en de van Quickenbornes die het verdedigen dat kinderen voor 18 uur de gevangenis in gaan omdat ze samen met 7 Netflix keken. "De procedures waren gevolgd" Ik zie het hem nog zeggen, de kleine denker.

De frustratie over de bemoeienissen hoe je moet gaan zitten in je eigen tuin, letterlijk, in het nieuws zag ik voorbeelden van tafelopstellingen. Een half jaar geleden goot deze wereldvreemde Verlinden in een ministerieel besluit wie er naar het toilet mag gaan, iets voor de geschiedenisboeken. De meeste mensen morrelen en zwijgen, durven er niet voor uitkomen, tot iemand symbool wordt, dan sluiten ze zich aan, massaal zo blijkt. Dat verklaart de steun, Annelies: opgestapelde woede. Woede over enorme economische en maatschappelijke schade, door maatregelen die een slechter resultaat opleveren dan Zweden, waar geen maskers zijn, de economie draait, en geen scholen dicht zijn.

Woede over een parlementslid dat voor miljoenen fraudeerde en nog steeds haar 8000 euro parlementswedde trekt. Is er al een dokter gepasseerd voor haar 9 maanden durende ziekte? In een vandaag gepubliceerde peiling lezen we dat: - 20% van de kiezers opteert in 2021 voor een andere partij dan ze in 2019 deden - In Vlaanderen het rechtse blok (N-VA en VB) in stemmen geen meerderheid samen (46,2%), maar wel in zetels. - maar vooral: dat 32% van de burgers zich door geen enkele politicus vertegenwoordigd voelt. De wereldvreemdheid, en het gebrek aan empathisch vermogen met de bevolking gaan deze politiekers met de hoogste prijs betalen, en wat mij betreft, is dat hoog tijd. Deze 32% geeft een enorm potentieel aan een recht door zee politieke partij die zonder taboes gaat voor de efficientie. Dit is een land waar veel op de schop moet, en hoe sneller, hoe liever.

't is toch waar zekers...

1 comment

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en