Search

WGO-Belg: ‘De tweede golf is nog niet eens begonnen'

De Tijd: Als Europees directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zit de Belg Hans Kluge in de cockpit van de strijd tegen corona. Hij ziet met lede ogen aan hoe onze coronamoeheid leidt tot nieuwe uitbraken. Maar evengoed is er reden tot optimisme. ‘Misschien wordt dit een van de gezondste winters ooit.’

Bron: De Tijd


Hans Kluge, Europees Directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, de grote man achter de schermen bij wie de gezondheidsministers van alle landen van de EU, naar eigen zeggen, te rade gaan voor advies.


Wat zegt hij over het nut van mondmaskers ?


Vraag van De Tijd : Ook de discussie over de mondmaskers blijft aanslepen. In Nederland hoef je er geen te dragen van de virologen. Bij ons waren maskers eerst niet verplicht, en nu bijna overal. Wat zegt u?


Kluge: " De basisregel van de WGO is niet veranderd: een masker voor wie ziek is, en voor wie voor die zieken zorgt, zeker als je een tekort hebt…Het masker is ook aangewezen als iemand een verminderde immuniteit heeft, ouder dan 65 is of in situaties komt waarin je elkaars gezelschap niet kunt vermijden.In Denemarken dragen de mensen geen mondmasker, maar dat is gebaseerd op de epidemiologische data, die er veel gunstiger zijn. "

Zegt Kluge iets over de noodzaak tot het dragen van een mondmasker BUITEN op straat, op de dijk aan zee, ttz overal van zodra je een voet buiten zet ? Neen. Zegt hij iets over de noodzaak tot het beperken van sociale contacten? Neen. Steunt hij de beslissing van de gouverneur van Antwerpen tot het instellen van een avondklok ? Neen.


Pro memorie : Van Gucht en Van Ranst hebben in het verleden meermaals in de media verklaard dat het dragen van een mondmasker NUTTELOOS is en dat een besmetting buiten ONMOGELIJK is (zie de video's op mijn pagina ). Waarom geldt die absurde verplichting dan in België en wordt ze niet opgeheven, al was het maar tijdelijk tijdens de hittegolf temeer nu gemeenzaam geweten is dat 80% van de bevolking in normale weersomstandigheden al hyperventileert, last heeft van kortademigheid en hoofdpijn EN de verplichte dracht van mondmaskers bij hoge temperaturen de zaken alleen maar zal verergeren ( lees : er zullen doden vallen ) ?


Laten we ook eens even naar de cijfers van Denemarken kijken ( waar GEEN mondmaskers gedragen worden, net zo min als in Zweden )


Per 07.08.2020: 14.442 besmettingen, 25 hospitalisaties waarvan 2 op ICU, in totaal 1.680.000 mensen getest ( net iets minder dan België ) en slechts 617 overlijdens. Hoe zou dat komen ?


Ligt het aan de bevolkingsdichtheid ? Neen. Denemarken telt afgerond 6.000.000 inwoners waarvan 88% in grote steden met hoge bevolkingsdichtheid woont ).

Ligt het aan de vochtigheidsgraad ? Neen. De vochtigheidsgraad in Denemarken bedraagt gemiddeld 69 % ( in België 65% )

Ligt het aan de temperatuur ? Neen. De temperatuur in Denemarken verschilt niet zoveel van deze in België ( thans 27 graden ).


Wat dan - mogelijks - wel ?

1) De corona test die Denemarken uitvoert is meer acuraat dan de PCR test die België gebruikt omdat het uitsluitend de actieve/levende covid virus meet ( " The test being offered detects an active case of the virus, and is not an test that determines whether a person has been infected at some point.") Dit leidt dus automatisch tot veel minder geregistreerde corona gevallen.

2) De behandelingsmethode van zieken is in Denemarken anders dan in België

(20.07.2020. WSJ. "An antimalarial drug helped reduce deaths in hospitalized patients infected with Covid-19, according to a large retrospective study published Thursday. Coronavirus patients treated with the drug hydroxychloroquine within the first two days of admission were more likely to survive than patients who received other treatment, according to the study, which was published online by the International Journal of Infectious Diseases.")

3) Denemarken registreert uitsluitend bewezen corona overlijdens ( geen vermoedelijke overlijdens zoals in B ).


Pro memorie : Covid19 is " a severe acute respiratory syndrome ". Ernstig zieken stikken door zuurstoftekort omdat zij door de ontsteking van de longblaasjes ( die zich vullen met ontstekingsvocht ) geen lucht meer in de longen krijgen. Enkel mensen die in Denemarken overlijden ingevolge deze symptomen worden geregistreerd als corona overlijden.


Hoe zit het bij ons? Een man van +80 die 2 dagen voor hij vredig inslaapt negatief getest is op corona, wordt toch geregistreerd als zijnde overleden door corona. Vrijwel alle mensen die in WZC overleden zijn (zonder getest te zijn) zijn allemaal geregistreerd als corona overlijden (herinnert u zich nog de verklaringen van directeurs van WZC van enige tijd geleden?). Mensen met onderliggende aandoeningen en andere ernstige pathologieën, worden bij overlijden ook allemaal geregistreerd als corona overlijden.
0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en