Search

WHO 02.03.2021

" Het is ‘zeer voorbarig en onrealistisch’ te denken dat de mensheid tegen het einde van het jaar van Covid-19 verlost is. Dat zegt WHO-arts Michael Ryan, hoofd van het Gezondheidsprogramma bij de VN. Ryan denkt wel dat vaccins de ergste gevolgen van het virus zullen tegengaan. "

Waar we wel vanaf zouden kunnen geraken zijn, als we intelligent zijn, dat zijn de ziekenhuisopnames, de sterfgevallen en de tragedies die met deze pandemie gepaard gaan”, zegt hij.

“Als de vaccins effect beginnen te hebben, zullen niet enkel de sterfgevallen en ziekenhuisopnames dalen. Ook zullen de vaccins een significante impact hebben op de overdracht van het virus en het risico op besmetting. Dan zullen we de pandemie vermoedelijk vlugger onder controle krijgen”, klonk het op een persbriefing in de Zwitserse stad Genève.

Na zes opeenvolgende weken van daling, is het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd gemeld wordt opnieuw aan het stijgen. “Dit is teleurstellend, maar niet verrassend”, zei WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens het persmoment. Hij stelde dat de stijgende trend zich zowat overal voordoet. Enkel Afrika en de regio ten westen van de Stille Oceaan ontsnappen aan de evolutie.

Als reden voor de toename verwees de WHO-topman onder meer naar de versoepeling van coronamaatregelen, de verdere verspreiding van nieuwe varianten en de vaststelling dat heel wat mensen minder voorzichtig zijn. Tedros drong er bij de internationale gemeenschap op aan niet enkel op vaccinaties te rekenen, maar om ook de belangrijkste basisregels op het vlak van hygiëne te blijven volgen.

______________

Versoepelingen ? Welke versoepelingen ? Ligt het weer aan de kappers ? Voor de andere contact beroepen is het namelijk te vroeg. Die zijn gisteren pas opnieuw begonnen.

Eind dit jaar .... dank zij de vaccinaties.

Don't be such a dork Michael. De wereldbevolking houdt de maatregelen niet vol tot het eind van dit jaar ( lees : tot een groot deel van de bevolking gevaccineerd is ). De gevolgen van de maatregelen zijn vele malen erger dan de kwaal die men tracht te bestrijden.

Er bestaat ook nog zo iets als natuurlijke immuniteit ( in navolging van Zweden ). Als amper 5% van de bevolking positief test en de IFR beperkt is tot 0,17% is er geen sprake meer van een pandemie.

https://www.demorgen.be/.../who-topman-onrealistisch.../...0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en