Search

Wie zei ook alweer dat vaccins veilig zijn?

Bron: Nieuwsblad

Een groot vaccinatieprogramma van de Filipijnse overheid is stopgezet nadat bleek dat het vaccin tegen knokkelkoorts de ziekte alleen maar erger maakt bij mensen die de ziekte nog nooit gehad hebben. Meer dan 733.000 kinderen hebben het wel al gekregen, dus wordt gevreesd voor het ergste.

Knokkelkoorts is een virusinfectie die vooral voorkomt in tropische en subtropische gebieden.

De ziekte doet denken aan griep, maar heeft ook een levensbedreigende vorm. Om te vermijden dat de ziekte levensbedreigende proporties aanneemt, is de Filipijnse overheid met een groot vaccinatieprogramma begonnen. Het focust zich op scholen waar de voorbije dagen al 733.000 kinderen het vaccin Dengvaxia toegediend kregen. Franse farmareus Sanofi Pasteur heeft nu toegegeven dat het vaccin de ziekte net erger kan maken bij mensen die nog nooit knokkelkoorts gehad hebben. Omdat de kans bij kinderen veel kleiner is dat ze de ziekte al eens gehad hebben, zit de Filipijnse overheid met de handen in het haar.

“We zijn klaar voor een worst case scenario”, zegt Eric Tayag, woordvoerder van het ministerie van Gezondheid, aan ABS-CBN.

1 comment

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en