Search

Wist u... ?

dat de Ministerraad ( dus niet de federale regering ) in augustus 2016 de aankoop van een krachtige zoekrobot heeft goedgekeurd ( kostprijs 20 miljoen euro ! ) waarmee social media - waaronder FB en Twitter, maar ook websites - kunnen gescreend worden op sporen van terreurdreiging en radicalisering maar ook bvb voor een spionage zaak ?


dat deze krachtige zoekrobot dus eigenlijk kan geprogrammeerd worden om te zoeken naar eender wat zoals bvb het screenen van profielen die informatie verspreiden en/of kritiek formuleren over/tegen vaccins, pcr testen, mondmaskers, lockdown maatregelen, het falend overheidsbeleid, het bedrog van experten ?


dat deze software sinds eind 2018 gebruikt wordt door de Staatsveiligheid, de inlichtingendienst van het leger ( ADIV ) en de Federale Politie ?


Wij, het volk, vormen al vele maanden het voorwerp van een steeds extremere vorm van censuur. Al wie durft tegen de lijn van de overheid in te gaan ( hierin inbegrepen de politieke oppositie ) wordt gekwalificeerd als extreem-rechts. Ik vind dit zeer vreemd want het uiten van een mening is een grondwettelijk recht.

Ik schreef eerder al posts over deze nieuwe systematische tendens die te pas en te onpas door deze en gene figuur in de mond genomen wordt terwijl ze niet eens weten wat het precies betekent.


Ik heb er mijn hoofd over gebroken. Ik begreep het niet.

Nu begrijp ik het wel : " extreem rechts " valt onder de noemer "radicalisering" en verleent dus minstens impliciet de toelating aan de Staatsveiligheid, ADIV en de Federale politie, om een onderzoek te starten naar al wie onder de noemer van " extreem rechts " geplaatst wordt.


In augustus 2020 heeft Maggie De Block een akkoord gesloten met FB ( die ook Instagram onder haar vleugels heeft ), om samen de strijd aan te binden tegen " fake news ". Het heeft op haar eigen website gestaan. Ik heb het gepost. Daags nadien heeft ze dat bericht terug verwijderd. Een week later heeft FB formeel aangekondigd dat haar community richtlijnen aangepast werden en zij de strijd zou aanbinden tegen de verspreiding van desinformatie. Enige definitie van " desinformatie " heeft zij nooit gegeven. Maggie De Block overigens ook niet.


Ik heb mij maandenlang afgevraagd HOE FB het voor mekaar krijgt om zoveel berichten te verwijderen en profielen te blokkeren. Zij mag dan al veel fact-checkers in dienst hebben maar het volume data verkeer is met 2 miljard gebruikers oncontroleerbaar.

Sommigen stellen dat de algoritmes van FB bepaalde woorden op een zwarte lijst hebben staan en deze algoritmes kunnen omzeild worden door bepaalde woorden zoals " vaccin ", " Pfizer " enz... anders te schrijven, maar dit klopt niet.

Anderen stellen dat FB at random profielen blokkeert op klacht van een gebruiker die zich bvb irriteert aan een bericht. Dit is een mogelijkheid maar toch weer niet gezien de enorme hoeveelheid profielen op social media.


Het antwoord ligt nu voor de hand. Het is de Staatsveiligheid die in opdracht van de Ministers iedereen die tegen de lijn van de overheid durft in te gaan, de mond snoert. De krachtige zoekrobot screent onze profielen. Als het op een " dissident " profiel valt, wordt FB hiervan verwittigd en zijn er de gekende sancties. Eens je profiel op de lijst van de Staatsveiligheid staat, wordt je altijd geviseerd. Dit verklaart dan weer waarom bepaalde mensen constant geblokkeerd worden voor een bepaald bericht dat bij duizenden gebruikers gewoon blijft staan maar bij de geviseerde verwijderd wordt.


Hoe ver dit allemaal gaat ? Heel ver.


Ik ontving gisteren via een volger een door hem via FB gedownloade video van een vader van 4 kinderen die zijn mening geeft over de maatregelen en ouders waarschuwt om hun kinderen niet te laten vaccineren en waarom.

Michael Laperre is zijn naam. Hij heeft zijn video op Youtube geplaatst en vervolgens op zijn eigen FB Pagina. Youtube heeft de video van deze brave vader van 4 na amper 24 uur verwijderd wegens in strijd met haar community richtlijnen. Deze video is dus ook op zijn pagina niet meer beschikbaar. Is deze man ( met 221 FB vrienden ) een gevaar voor de maatschappij ? Een geradicaliseerde terreurverdachte ?

Neen. Natuurlijk niet. Hij zegt gewoon, als vader van 4, zijn gedacht. Daar heeft hij het meest ultieme recht toe. Maar dat mag dus niet meer.

Heeft Youtube de video van deze brave man zelf gevonden tussen de ettelijke honderden miljoenen video's die dagelijks op Youtube gepost worden en de miljarden video's die al op Youtube staan ? Natuurlijk niet. Dit is materieel onmogelijk.


Nu stel ik mij natuurlijk ook de vraag wat de Staatsveiligheid, ADIV en de Federale Overheid nog allemaal doen zonder dat wij het weten ( en dus... zonder onze toestemming ). Worden onze telefoongesprekken afgeluisterd ? Hacken ze op afstand onze computers ?


Deze heksenjacht op gewone burgers is onacceptabel.

Er gebeurt van alles achter onze rug waartegen wij geen enkel verweer hebben. Wij mogen niet weten wat ze doen. Onze rechten worden steeds verder uitgehold. De totalitaire staat is een feit.


7 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en

NOODHULP ARDENNEN

We weten ondertussen allemaal dat en welke schade de overstromingen op 15-16 juli 2021 veroorzaakt hebben. Vandaag, 8 dagen later zijn in sommige gemeenten en dorpen het puin gedeeltelijk geruimd maar