Search

Zijn wij allemaal proefpersonen?Op 21.12.2020 heeft EMA een voorwaardelijke toelating verleend voor de commercialisatie van het Pfizer BioNtech vaccin aan personen boven de 16 jaar. Om alle voorwaarden te kennen : zie eerdere post of klik op onderstaande link : https://www.ema.europa.eu/.../ema-recommends-first-covid...

Hieronder ook meer documentatie over wat een voorwaardelijke toelating tot commercialisatie precies inhoudt bij het EMA. https://www.ema.europa.eu/.../conditional-marketing...


Vandaag wens ik jullie aandacht te vestigen op één van de voorwaarden, nl het feit dat Pfizer BioNtech haar laatste klinisch onderzoeksrapport over de werkzaamheid en de veiligheid van het vaccin pas moet indienen in december ... 2023.


Pierre Van Damme zei dus de waarheid toen hij in de pers verkondigde dat wij voor een nooit gezien medisch EXPERIMENT staan en onderzoek in de TOEKOMST zal uitwijzen of het vaccin werkzaam en veilig is.

Wij zijn, met zijn allen, testpersonen die gratis deelnemen aan een onderzoek. Dat spaart een aardige cent uit voor deze pharma reus die tijdens trial III een vergoeding van 1.200 € pp heeft moeten betalen aan de 40.000 testpersonen (waarvan 1/2 het vaccin heeft gekregen en de andere 1/2 een placebo).

De markt ( lees : de gevaccineerden ) zal bepalen of Pfizer BioNtech eind 2023 een definitieve goedkeuring zal krijgen voor haar vaccin of ... niet. Zij heeft 3 jaar de tijd om " het" te regelen.


Voor wie het nog niet wist: Pfizer BioNtech is een vaccin 2.0 aan het ontwikkelen dat aan een veel hogere temperatuur kan bewaard worden dan het huidige vaccin en dus minder gedoe met zich mee zal brengen op vlak van transport, bewaring en distributie. Het huidig vaccin moet bewaard worden op een constante temperatuur van -78°. Om de kwaliteit te garanderen hebben alle landen zwaar geïnvesteerd in de aanschaf van een grote hoeveelheid speciale vrieskasten voor transport en stockage en adequate storage facilities, die binnen afzienbare tijd nog enkel als decoratie zullen dienen wegens niet meer nodig.

Versie 2.0 zou dixit de CEO van Pfizer klaar zijn tegen juni 2021. Of de nieuwe versie van het vaccin dezelfde ingrediënten zal bevatten blijft een open vraag. Ik vermoed van niet en het ingedriënt dat nu een bewaartemperatuur vereist van -78° ( welk ? ) zal vervangen worden door iets anders.

Dus.... we krijgen een testperiode 1 tussen januari en juni 2021, testperiode 2 vanaf juli 2021 tot ... en mogelijks nog testperiodes met andere varianten tot ... 2023. Ze hebben tijd hè.


Benieuwd wat er aan zit te komen met de vaccins van andere Pharmareuzen bij wie de EU een bestelling heeft geplaatst. Moderna is de volgende in rij. Vervolgens Astrazeneca, J&J en Curevac. Deze laatste is de enige die volgens de klassieke beginselen van vaccin ontwikkeling wordt vervaardigd.

0 comments

Recent Posts

See All

UPDATE NOODHULP ARDENNEN

24.07.2021 13.00 uur We moeten de actie van morgen 25.07. uitstellen. De Gouverneur van Luik heeft geadviseerd om te evacueren. De stuwdam van Eupen wordt vandaag terug open gezet omdat er vandaag en