Search

Zondags aperitiefje, 4 april 2021NAWOORD : voor alles bestaat een oplossing; het is nooit zwart/wit ongeacht hoe erg de zaken zijn. Er zijn in eender welke situatie, altijd verschillende opties. Ik heb vandaag de laatste optie geschetst en gevraagd om er over na denken voor het geval alle andere opties uitgeput zijn.


Waarom ?


Omdat het belangrijk is om na te denken wat wij met zijn allen over hebben voor onze vrijheid als de situatie erger wordt, procederen ons geen meter vooruit helpt, manifesteren stelselmatig met geweld neer geslagen wordt en de overheid niet buigt voor de druk ( omdat zij zich gestrekt voelt door het feit dat andere landen hetzelfde doen en alles aangestuurd wordt door de EU, de US en China ).


Het is een belangrijke denkoefening. Natuurlijk zullen we proberen om eerst alle andere opties uit te putten. We geven het niet zomaar op. We vluchten niet. We zullen onze rechten en vrijheden blijven opeisen en zoals onze grootouders " vechten " tot we er bij neer vallen. Maar.... we moeten er rekening mee houden dat er ( ook ) een kans bestaat dat het niets uithaalt en dan moeten we mentaal klaar zijn om te kiezen voor de laatste optie. Zonder angst.


Er zijn nog veel plaatsen in de wereld waar ze het spel niet meer mee spelen. Angst is hoe dan ook uit den boze. Het is precies door alle opties in kaart te brengen dat de angst zal verdwijnen en we steeds meer zekerheid hebben dat het hoe dan ook goed komt, indien niet door optie 1,2 of 3, dan wel door optie 4.

3 comments

Recent Posts

See All